sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Chestorul principal Nicolae Căbulea a revenit în funcția de șef al Inspectoratului Județean de Poliție Alba

Chestorul principal Nicolae Căbulea a revenit în funcția de șef al Inspectoratului Județean de Poliție Alba

Publicat în 11.02.2013 la ora 13:03

Ioan Nicolae Căbulea, chestor principal de poliție, fostul şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a întors la conducerea IPJ Alba. Ordinul a fost semnat de Ministrul Administrației și Internelor, Radu Stroe.

Numit în funcția de șef al IPJ Alba în urma plecării la minister a chestorului Tudor Grindean, Căbulea a fost la rândul său numit în funcţia de la minister în 15 mai 2012, pe care a ocupat-o până în luna noiembrie 2012 când a fost eliberat din funcție, fiind anchetat de procurorii Parchetului General pentru abuz în serviciu, în dosarul privind listele electorale de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. În același dosar mai sunt învinuiţi fostul ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre şi şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanei din MAI, Constantin Manoloiu.

Din luna noiembie 2012 și până în prezent a ocupat funcția de secretar general adjunct al MAI, prin ordin semnat de primul ministru Victor Ponta.

Referitor la acuzațiile care i se aduc, Ioan Nicolae Căbulea a declarat că nu a făcut altceva decât să se asigure că referendumul se desfăşoară în cele mai bune condiţii şi că nu există nimic să i se poată reproşa.

Deşi s-a remarcat ca un profesionist fără culoare politică, ocupând diferite funcţii de conducere în MAI, potrivit unor surse, numirea sa la Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică a fost făcută la propunerea PNL.

Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea are 55 de ani şi s-a născut în comuna Lupşa din Munţii Apuseni. A deţinut vreme de mai bine de 30 de ani diverse funcţii de conducere în structurile Poliţiei Române, îndeosebi în judeţul Alba:

– În anul 1982 a devenit cel mai tânăr comandant de Poliţie orăşenească din Alba, preluând frâiele unui oraş “greu” din punct de vedere al situaţiei operative şi al potenţialului pericol reprezentat de fabrica de armament, respectiv Cugirul.

– În 1985 a fost avansat ca şef al Poliţiei Municipiului Alba lulia.

– După Revoluția din 1989, vreme de un an a fost ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Alba

– În 1991 a fost numit adjunct ai şefului Poliţiei municipiului Alba Iulia

– În 1993 a fost numit şef al Poliției municipiului Alba Iulia

– În 1998 a fost numit adunct al şefului IPJ Alba

– În 1997 a devenit şef al IPJ Alba, în 1997.

– În timpul mineriadelor din ianuarie 1999 era şef al IPJ Gorj

– Între 2000-2001 a fost numit adjunct adjunct al şefului IPJ Hunedoara.

– În 2001 a revenit în Alba ca prim-adjunct al şefului IPJ Alba, ca ofiţer specialist în cadrul Serviciilor Cercetări Penale şi Poliţiei Judiciare.

– Între 2001 şi 2005 a reformat Serviciul Poliţiei Transporturi din IPJ Alba, în calitate de şef al acestei instituţii

– Din 2005 până în 2009 a activat ca şef al IPJ Mureş, gestionând situaţia operativă din acest judeţ

– Din octombrie 2009, a fost avansat în funcţia de adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române

– În decembrie 2009 a câştigat concursul pentru funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu rang de subsecretar de stat

– Din martie 2011 a revenit la comanda IPJ  Alba, iar în 15 mai 2012 a fost numit şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.