sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Centrul Cultural ”Lucian Blaga” din Sebeș va fi gazda unei acțiuni împotriva violenței domestice

Centrul Cultural ”Lucian Blaga” din Sebeș va fi gazda unei acțiuni împotriva violenței domestice

Publicat în 25.11.2015 la ora 13:39
   

centrul-cultural-lucian-blaga-sebes-2105Asociația Femeilor din Alba organizează joi, 3 decembrie 2015, ora 19.00, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, evenimentul cultural „Viori aprinse, femeile”, prin care promovează educația în spiritul respectului femeii și a nonviolenței în societatea românească.

La 25 noiembrie este marcată în întreaga lume Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii (International Day for the Elimination of Violence against Women), pentru a aduce în conștiința publică faptul că acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului.

Din 25 noiembrie până în 10 decembrie 2015 sunt 16 zile dedicate acțiunilor împotriva violenței.

”Prin acțiunea noastră ne alăturam îndemnului doamnei Liliana Pagu, președintele Asociației Femeilor din România, „Spunem NU violenței împotriva femeilor”, precizează Liliana – Marioara Mihacea, președinte AF Alba. Violența împotriva femeilor și fetelor este tot mai mult recunoscută ca fiind una dintre cele mai serioase și urgente probleme ale tuturor timpurilor. Comunitatea internațională și societatea civilă au ajuns la concluzia că nu există circumstanțe atenuante pentru violența împotriva femeilor și fetelor. Când are loc, aceasta este de fiecare dată o încălcare a drepturilor lor, este un act criminal și un fapt inacceptabil”, spune Liliana Marioara Mihacea, președinta Asociației Femeilor din Alba.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.