Rămâi conectat

Actualitate

Centrul 346 Comunicaţii Sebeş, un blazon al unităţilor de profil ale Armatei Române

Publicat

în

Centrul_346_Comunica_ii_RMNCDe peste 40 de ani, Centrul 346 Comunicaţii RMNC, cunoscut publicului ca fostul Batalion de Transmisiuni Sebeș, își desfășoară activitatea în aceeași locație de pe str. Călărași din oraș, fiind ”un blazon al unităţilor de profil”.

Dintre cele 8 cazărmi ale UM 01760 comandate din anul 2009 încoace de col. Gică Gheban, 6 se află pe raza municipiului Sebeș și în împrejurimi, iar două sunt în Sibiu. Modernizarea unității militare a reprezentat o prioritate continuă a conducerii acesteia, care de-a lungul vremii a devenit unul dintre centrele de comunicaţii ale armatei, cu o arie de responsabilitate foarte largă, care acoperă nu mai puțin de 5 judeţe. Totodată, Centrul 346 Comunicaţii mai administrează cabana militară de la Şureanu, terenuri de instrucţie, un poligon de tragere şi depozite. În urma introducerii tehnicii de comunicaţii digitale şi a intrării în exploatare a unor centre de comunicaţii din reţeaua de transmisiuni permanentă, unitatea se află în plin proces de operaţionalizare. În acest an, unitatea militară a participat la exerciţiul CISEX (exerciţiu de comunicaţii şi informatică) şi la exerciţiul Cetatea, unde a fost realizată o magistrală radioreleu cu mijloace transportabile. Totodată, la exerciţiul Someş 15 a asigurat sprijin de comunicaţii şi informatică pentru Brigada 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu” Miercurea Ciuc.

Robert GHERGU

Actualitate

2 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 4 august 2021, în Municipiul Sebeș

Publicat

în

Astăzi, 4 august 2021, în județul Alba s-au înregistrat 4 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre aceste cazuri, 2 au fost atribuite Municipiului Sebeș.

Localitățile din care provin cazurile de COVID-19 raportate astăzi, 4 august 2021, în județul Alba sunt următoarele:

SEBEȘ – 2 cazuri

CUGIR – 1 caz

TEIUȘ – 1 caz

Marți, în Alba au fost prelucrate în total 384 de teste (245 la SJU și 139 la DSP). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 239.302.

Citește mai mult

Actualitate

2 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 3 august 2021, în Municipiul Sebeș

Publicat

în

Astăzi, 3 august 2021, în județul Alba s-au înregistrat 3 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre aceste cazuri, 2 au fost atribuite Municipiului Sebeș.

Localitățile din care provin cazurile de COVID-19 raportate astăzi, 3 august 2021, în județul Alba sunt următoarele:

SEBEȘ – 2 cazuri

TEIUȘ – 1 caz

Luni, in Alba au fost prelucrate in total 423 de teste, 220 la SJU si 203 la DSP. Numarul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 238.918.

Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 49 de ani din Sebeș cercetat de polițiști, după ce și-a agresat soția

Publicat

în

Ieri, 1 august 2021, în jurul orei 13.20, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, de către o femeie, de 48 de ani, din Sebeș, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de femeie, față de bărbatul, de 49 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes