sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Cazul adolescentei din Sebeș găsită decedată pe malul Râului Mureș se complică

Cazul adolescentei din Sebeș găsită decedată pe malul Râului Mureș se complică

Publicat în 23.09.2014 la ora 17:35

MihaelaCazul Mihaelei, tânăra de doar 17 ani din Sebeș, însărcinată în luna a opta, al cărei cadavru a fost găsit sâmbătă plutind în albia Râului Mureș, în dreptul localității Limba, este emoționant și revoltător în același timp.

Tragic pentru că este vorba despre o frumoasă tânără, îndrăgostită de tatăl copilului pe care îl purta în pântec, care, în loc să se bucure de acești ani și de această experiență neprețuită, a ajuns în situația tulburătoare de a își pune singură capăt zilelor – în condițiile în care a fost întradevăr vorba despre o sinucidere.

Pe scurt, povestea arată astfel. În urmă cu un an Mihaela îl întâlnește pe Costel, un tânăr de 21 de ani din Aiud. Cei doi se îndrăgostesc, fata rămâne însărcinată, însă părinții se împotrivesc vehement relației, încă de la bun început, băiatul nefiind pe placul familiei adolescentei. Relația interzisă continuă, certurile frecvente cu părinții născând în sufletul fetei o stare de confuzie, conflict, vulnerabilitate. Tensiunile culminează când Mihaela mărturisește familie sale că așteaptă un copil cu Costel. Neînduplecați, părinții adolescentei au cerut sprijinul asistenților sociali de la protecția copilului, fata fiind minoră.

În acest moment starea tinerei s-a înrăutățit și mai tare, Mihaela, probabil, simțindu-se total neajutorată, abandonată, disperată. Copleșită de situație, fata a intrat în depresie. Părinții, care de la bun început au considerat că fac ceea ce este mai bine pentru fata lor, au mers cu adolescenta însărcinată la Spitalul Județean Alba, unde, timp de mai multe zile a primit “tratament de specialitate” pentru depresie.

Atât de bine a fost evaluat și tratat acest caz, încât în data de 14 septembrie, ziua în care s-a externat din spital, Mihaela alege soluția extremă și “se tratează”, cel mai probabil, singură, aruncându-se în Mureș.

În 15 septembrie, familia sesizază dispariția tinerei, imediat, poliţiştii din Alba Iulia demarând activităţile specifice pentru identificarea minorei iar ulterior au dat-o în urmărire la nivel naţional. În 20 septembrie, după ce trupul fetei a fost gasit întâmplător in apele Muresului, familia, iubitul fetei, polițiștii, medicii, află despre tragicul deznodământ.

Această dramă este sugestivă pentru neajunsurile societății noastre în mai multe aspecte ale sale, însă, întrebarea cea mai arzătoare care se ridică este următoarea:

Cum a fost posibil ca o minoră însărcinată, într-o depresie majoră, să fie externată dintr-un spital de psihiatrie, unde ar fi beneficiat de “tratament de specialitate” – conform comunicatului IPJ Alba, iar de acolo, următoarea ei oprire, ultima, să fie Râul Mureș?

Cazul adolescentei din Sebeș găsită decedată pe malul Râului Mureș se complică
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.