sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Cauza declanșării incendiului produs ieri la fabrica Holzindustrie Schweighofer din Sebeş sunt scânteile purtate de vânt

Cauza declanșării incendiului produs ieri la fabrica Holzindustrie Schweighofer din Sebeş sunt scânteile purtate de vânt

Publicat în 13.09.2017 la ora 11:39

Aproximativ 15 tone de deșeuri de rumeguș și lemn de la un depozit al fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş, companie lider în industria europeană de prelucrare a lemnului, au ars, marți, din cauza unor scântei purtate de vânt.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, miercuri, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, circa 15 tone de la un depozit de materiale combustibile au ars în urma incendiului de marți.

”Pompierii militari au acționat cu patru autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al societății comerciale. La locul intervenției s-a deplasat și grupa operativă pentru coordonarea intervenției. Ca urmare a acestui incendiu, au ars aproximativ 15 tone de deșeuri de rumeguș și lemn. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă scânteile purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile”, potrivit ISU Alba.

La rândul lor, reprezentanții Holzindustrie Schweighofer din Sebeş au transmis, marți, într-un comunicat de presă că vor investiga cauzele care au dus la producerea incendiului.

”Chiar dacă intervenția s-a desfășurat în condiții corespunzătoare, vom efectua o investigație completă a cauzelor care au dus la producerea incendiului, și vom lua toate măsurile necesare de îmbunătățire așa încât, pe viitor, să prevenim orice astfel de evenimente nedorite. Siguranța angajaților este prioritatea nr. 1 a firmei noastre”, a declarat Răzvan Cosma, director Holzindustrie Schweighofer Sebeș.

Grupul Schweighofer îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activităţi şi în producţia de viscoză, producţia de bioenergie, silvicultură şi afaceri imobiliare.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria.

Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.

Cauza declanșării incendiului produs ieri la fabrica Holzindustrie Schweighofer din Sebeş sunt scânteile purtate de vânt
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.