sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Case pentru familiile defavorizate construite de Kronospan și Habitat for Humanity România, în cadrul proiectului Big Build

Case pentru familiile defavorizate construite de Kronospan și Habitat for Humanity România, în cadrul proiectului Big Build

Publicat în 13.10.2015 la ora 13:23

Casa-lemn-KronospanKronospan, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, continuă să se implice în proiecte sociale cu un impact real, de data aceasta sprijinindconstruirea de case pentru familiile defavorizate. Compania a fost și în 2015, pentru a patra oară,alături de Asociația Habitat for Humanity România în cadrul proiectului Big Build, cel mai mare eveniment de construcție și voluntariat al anului.

Demarat cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii, stabilită de ONU în prima zi de luni a lunii octombrie (5 octombrie, în acest an), Big Builda fost implementat anul acesta la Bacău. Proiectula presupus construirea a cinci case pentru opt familii nevoiașe, în Cartierul Izvoare al orașului, în doar cinci zile.La construcția locuințelor au participat aproximativ 200 de voluntari din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia și România, fiind implicați în proiect angajați din companii locale, persoane publice, precum și beneficiarii caselor.
Kronospana fost alături deHabitat for Humanity România,sprijinind misiunea organizației de a eradica locuirea sărăcăcioasă, încă din 2011. În acest an, Kronospan a oferit materialele necesare construcțiilor, constând în 1.375 de plăci OSB. În total, pe parcursul celor patru ani în care compania a susținut acest proiect, a fost donatun volum de 2.236 de plăci.

„Ne-am bucurat să fim parte din proiectul Big Build și să contribuim la construirea unui adăpost sigur și decent pentru aceste familii. Ajutorarea persoanelor defavorizate face parte din politica noastră de responsabilitate socială și ne-am implicat, de-a lungul timpului, în mai multe programe cu acest scop. Un exemplu asemănător este proiectul Diaconia, unde am susținut lucrările de mansardare a clădirii asociației și de renovare a sălilor de clasăși a băilor Centrului Educaţional Diaconia. În cadrul aceluiași proiect, am sprijinit renovarea şi construcția de locuințe pentru 33 de familii defavorizate. La nivel local, în Sebeș, sprijinim frecvent școliile cu materiale necesare pentru renovarea sau amenajarea sălilor de curs.”, a declarat Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș.

Casele au fost ridicate, iar cele opt familii își vor vedeaîmplinit visul de a se muta în noua locuințăpână la Crăciun, când vor fi finalizate toate lucrările la interior. Beneficiarii vor returna către Habitat for Humanity România costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă și fără profit. Acest sistem, dezvoltat în 70 de țări, responsabilizează beneficiarii și asigură fondurile necesare pentru construcția cât mai multor locuințe pentru cei care au nevoie de un adăpost.

Comunicat de presă Kronospan Sebeș,
13 octombrie 2015

Facebook 

Case pentru familiile defavorizate construite de Kronospan și Habitat for Humanity România, în cadrul proiectului Big Build
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.