sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Din Județ » Cardul naţional de sănătate ajunge în județul Alba abia după 1 martie

Cardul naţional de sănătate ajunge în județul Alba abia după 1 martie

Publicat în 14.01.2013 la ora 21:30

Locuitorii din Alba vor avea un răgaz de aproximativ 3 luni pentru a se obişnui cu reţeta electronică, asta până când se vor confrunta cu o altă noutate: cardul naţional de sănătate.

Până acum noul document care atestă calitatea de asigurat, cardul naţional de sănătate a fost introdus pentru un lot populaţional restrâns, din judeţul Arad, pentru a i se testa eficienţa. În judeţul Alba nu s-au primit încă respectivele carduri, iar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla numai după intrarea în vigoare a contractului-cadru pentru 2013, adică după data de 1 martie a.c.

Contactat telefonic, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie Alba, George Haber, a declarat că există încă multe aspecte de pus la punct până la distribuirea cardurilor. “Nu este normal ca medicii de familie să se ocupe de distribuirea cardurilor. Aşteptăm şi noi să vedem ce vor prevede normele metodologice din contractul-cadru care va intra în vigoare la 1 martie. Deocamdată trebuie să vedem de reţetele electronice şi să punem la punct acest aspect. Încă mai sunt probleme în această priivinţă”, a spus Haber.

Cardul reprezintă o modalitate mai elegantă (în comparaţie cu adeverinţele de la locul de muncă) de a face dovada calităţii de asigurat. Poate fi folosit doar pe teritoriul României, prezentarea sa fiind obligatorie la medicul de familie, la spital şi la farmacie.

Adriana AVRAM

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.