Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Cadre didactice de la Școala Gimnazială din Gârbova au participat la o serie de activități organizate la Perugia, în cadrul proiectului „Școala prietenoasă”

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada vacanței intersemestriale, un grup de cadre didactice de la Scoala Gimnazială Garbova, alături de alți colegi de la alte trei școli din județ, am participat la diferite activități în cadrul proiectului „Școala prietenoasă”.

Acestea au avut loc în orașul Perugia din Italia. Toți am fost încântați de ceea ce am experimentat și văzut acolo cu privire la sistemul de învățământ din Italia, am legat prietenii asa cum sugerează însuși titlul proiectului.

Pe această cale dorim s-ă adresăm mulțumim tuturor celor care au facut posibil acest lucru, în special conducerii ISJ Alba, însoțitorilor și nu în ultimul rând partenerilor italieni.

Albu Simona

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Victor Dobra, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, la cea de-a treia calificare consecutivă la Olimpiada Națională de Informatică

sebesinfo.ro

Publicat

în

În data de 16 martie 2024 a avut loc Olimpiada Județeană de Informatică – liceu, unde unul dintre reprezentanții Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, elevul Victor Dobra, a reușit performanța de a obține 300 de puncte din 300, califcându-se astfel la etapa națională a acestei discipline.

Victor este elev în clasa a IX-a, la specializarea Matematică – Informatică, Intensiv Informatică. Fiind pasionat de informatică încă din gimnaziu, el este la a treia participare consecutivă la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică. Fiecare participare anterioară a fost încununată cu medalii: aur în anul 2022, când s-a calificat, în urma probelor de baraj, la lotul național, respectiv argint în 2023.

Alături de alți trei colegi, Victor a participat și la Olimpiada Internațională de informatică pe echipe, iar în prezent se pregătește pentru Concursul Național de Informatică ”Urmașii lui Moisil”.

Îi dorim mult succes și îl susținem în tot ceea ce face!

Prof. Lebădă Monica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Nora Tabal, elevă a Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, calificare la faza națională a Olimpiadei de Matematică

sebesinfo.ro

Publicat

în

Nora Tabal, elevă în clasa a X-a A, la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut locul I la faza județeană a Olimpiadei de Matematică și s-a calificat în etapa națională.

O veste extraordinară vine din rândul elevilor talentați ai Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș. Nora Tabal, elevă în clasa a X-a A, s-a clasat printre cei mai buni la faza locală a Olimpiadei Naționale de Matematică și acum se pregătește să reprezinte Colegiul nostru la nivel național.

„Cu sprijinul neobosit al profesorului Todor Petru, Nora a demonstrat nu doar aptitudini remarcabile în matematică, ci și perseverență și determinare. Comunitatea noastră este mândră de realizările ei și îi transmite cele mai sincere felicitări și încurajări pentru competiția ce urmează! Cu siguranță, Nora va continua să strălucească și să inspire pe toți cei din jurul ei!”, a Viorel Iftimie pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Atelier de educație financiară, organizat la Liceul German Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 8 decembrie 2023, Liceul German Sebeș a găzduit primul atelier de educație financiară din cadrul proiectului „START MAJOR”.

„START MAJOR” este un program de educație financiară și de carieră, care pregătește elevii pentru independență, implementat de Asociația „The Social Incubator” București, cu sprijinul UniCredit Bank și cu participarea unui număr de aproximativ 3000 de tineri din municipiul București și 9 județe ale României (Alba, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Mureș, Timiș).

Prin parteneriatul încheiat de Liceul German Sebeș, cu Asociația „The Social Incubator” București, elevii clasei a X-a au beneficiat de o experiență interactivă, coordonată de doamna formator Estera Uțiu, al cărei scop a fost pregătirea elevilor pentru ceea ce înseamnă independența financiară și succesul în carieră.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes