sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Ca urmare a interzicerii depozitării gunoiului din Alba la Cristian (Sibiu), consilierii locali din Sebeș au votat majorarea tarifelor la salubritate!

Ca urmare a interzicerii depozitării gunoiului din Alba la Cristian (Sibiu), consilierii locali din Sebeș au votat majorarea tarifelor la salubritate!

Publicat în 14.03.2017 la ora 10:00

Consilierii locali din Sebeș, reuniți ieri dimineață în ședință de îndată, au aprobat modificările de tarif pentru serviciile de salubritate în municipiu, prestate de S.C. Greendays S.R.L. ca urmare a interzicerii depozitării deșeurilor la depozitul ecologic de la Cristian (Sibiu) și necesitatea transportării lor la depozitul de la Odorheiu Secuiesc (Harghita).

Consilierii au aprobat noile tarife însă cu mențiunea ca atunci când se va deschide depozitul de la Galda de Jos acestea să fie renegociate în minus cu operatorul de salubritate. Prețurile cresc cu 24,89% pentru abonații persoane fizice și cu 30,05% pentru abonații persoane juridice. Astfel, dacă până acum prețul plătit de un abonat persoană fizică era de 9,08 lei, începând de ieri va fi nevoit să plătească 11,34 lei. În cazul persoanelor juridice prețul achitat a crescut de la 83,83 lei per metru cub, la 109,02 lei per metru cub. În ambele cazuri tarifele s-au majorat doar pentru deșeurile nesortate, în timp ce pentru cele sortate prețurile au rămas aceleași – 6,49 lei per persoană per lună în cazul abonaților persoane fizice și 55,84 lei per metru cub în cazul abonaților persoane juridice.
”Modificarea tarifelor este justificată deoarece începând cu 1.03.2017 nu se mai acceptă depozitarea deşeurilor menajere provenite din judeţul Alba pe depozitul ecologic Cristian, judeţul Sibiu. Menţionăm faptul că în această situaţie singura posibilitate de depozitare a deşeurilor este la Odorheiu Secuiesc, fapt care duce la modificarea tarifelor pentru prestarea serviciului de salubritate atât la persoanele fizice cât și la persoanele juridice”, se arată în memoriul justificativ adresat de operatorul S.C. Greendays S.R.L. Primăriei Sebeș.

La ședința de îndată de vineri au fost prezenți 15 din 19 consilieri. Dintre aceștia 12 au votat ”pentru” – Dorin Albu, Adrian Bogdan, Nicolae Bobar, Ana Maria Coman, Romi Dragosin, Simona Itu, Alexandru Dan Marcu, Nicolae Matei, Cristian Mituț, Nicolae Moga, Mircea Gheorghe Popiuc, Radu Călin Șerbănecu iar 3 s-au abținut – Cristian Radu, Ovidiu Cătălin Lupu și Vasile Spătariu.
Reamintim că în toate localitățile din județ autoritățile locale sunt nevoite să ia astfel de măsuri, serviciul de salubritate fiind direct afectat de interzicerea depozitării deșeurilor menajere din Alba la groapa din Cristian.

I. P.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.