sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Biserica fortificată din Sebeș inclusă în traseul turistic al Bisericilor fortificate din Transilvania

Biserica fortificată din Sebeș inclusă în traseul turistic al Bisericilor fortificate din Transilvania

Publicat în 13.04.2014 la ora 13:15

biserica_evanghelica_sebesBiserica fortificată din Sebeș face parte dintr-un traseu turistic al Bisericilor fortificate, iventariate și promovate în cadrul unui proiect inițiat și derulat de Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România.

Proictul ”Descoperă Sufletul Transilvaniei” are drept scop promovarea traseului turistic al Bisericilor fortificate, traseu care anul trecut a fost vizitat de aproximativ un sfert de milion de turiști.

„Cei mai mulți vizitatori au numărat Biserica Neagră din Brașov, Biserica din Deal din Sighișoara precum și bisericile fortificate din Prejmer, Hărman, Viscri și Biertan. Dar de interes sporit au beneficiat și obiectivele din Cristian, Cisnădioara, Cisnădie, Mediaș, Cârța, Bistrița și Sebeș. Proiectul «Descoperă Sufletul Transilvaniei» nu vrea doar să prezinte obiecte de arhitectură și patrimoniu, ci dorește promovarea valorilor spirituale ale Transilvaniei”, arată reprezentanții Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România, inițiatorii proiectului turistic.

În satele din Transilvania au fost inventariate 201 astfel de biserici fortificate, pentru care sezonul turistic va fi deschis de săptămâna viitoare, din prima zi de Paște.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.