Rămâi conectat

Știri din zonă

Biciclist rănit pe DJ 107C, la Vințu de Jos, după ce a fost lovit de un autoturism

sebesinfo.ro

Publicat

în

IPJ Alba anunță că pe raza localității Vințu de Jos, pe DJ 107 C, în zona intersecției cu strada Horea, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autoturism și un biciclist.

Biciclistul primește îngrijiri de la un echipaj medical.

Cercetarea la fața locului este în desfășurare.

Traficul rutier este îngreunat în zona accidentului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

O șoferiță de 43 de ani din Daia Română a ajuns la spital, în urma unui accident rutier pe care l-a provocat pe șoseaua de centura a Municipiului Alba Iulia

sebesinfo.ro

Publicat

în

Marți, 7 mai 2024, în jurul orei 20.50, la intersecția cu sens giratoriu dintre străzile Mărășești și centura ocolitoare a municipiului Alba Iulia, o femeie de 43 de ani, din comuna Daia Română, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 58 de ani, din Cugir.

În urma accidentului, conducătoarea primului autoturism a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Ambele conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 42 de ani din Vințu de jos cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, la Șibot

sebesinfo.ro

Publicat

în

Polițiștii din Șibot au depistat un bărbat din Vințu de Jos contucând sub influența băuturilor alcoolice, luni noaptea, 6 mai. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a arătat o valoare de 0,42mg/l pur în aerul expirat.

La data de 6 mai 2024, în jurul orei 23.50, polițiștii Postului de Poliție Șibot au depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Vințu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Principală din comuna Șibot, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Stațiune turistică, dezvoltată în jurul terenului de golf „Paul Tomiță” din Pianu

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria Pianu a câștigat finanțare pentru un proiect depus la Agenția Fondului de Mediu, un plan de finalizare a rețelelor de apă și canalizare la Pianu de Sus. Este un proiect important care, pe lângă introducerea rețelei de gaz metan, va contribui în viitorul nu prea îndepărtat la conturarea unei frumoase stațiuni turistice ce se va dezvolta în jurul terenului de golf de la Pianu.

„Avem aprobate proiectele pentru străzile Strâmturi, Hudița Brânzii și strada Râului. Tot aici avem prinsă pentru finanțare rețeaua de apă și canalizare către terenul de golf și către zona rezidențială pe care intenționăm să o scoatem din nou la licitație. Avem acolo 45 de parcele a câte 1000 de metri pătrați unde urmează, sper eu, un cartier rezidențial, situat în stânga acelui hotel deja existent”, explică primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Parcelele figurează în intravilanul comunei Pianu. „Am avut diverse dezbateri în consiliul local. Există consilieri care au agreat ideea vânzării, alții au fost pentru concesiune. Parcelele acestea au fost prinse în intravilanul localității în 2007, înainte de apariția Legii pajiștilor.

Le-am scos la concesiune, a fost «bătaie» pe ele, la licitație. Unii au plătit pentru terenuri, alții, deloc, a venit criza economică și nimeni nu și-a mai băgat banii acolo. Așa că, din această experiență, eu spun că sunt pentru vânzarea acestor terenuri deoarece omul, după ce devine proprietar, va avea un interes major să construiască acolo”, spune primarul Petruse.

„Cu banii pe care i-am obține din vânzarea acestor parcele am putea să construim o stradă nouă, cumpărând bucăți de teren de la proprietari, pentru o conexiune nouă către Pianu de Sus, care are o singură cale de acces. Acest obiectiv a apărut în urma tristei experiențe cu inundațiile de acum câțiva ani, care au rupt comuna în două. Mai vrem să facem o cale de acces, pe lângă râu”, explică edilul Pianului.

Acesta opinează că oferta pentru terenurile de lângă terenul de golf va fi mult mai atractivă acum, deoarece acestea vor putea fi racordate la apă, canal și, în cel mai scurt timp, la rețeaua de gaze naturale.

Terenul de golf este proprietatea comunei Pianu, iar activitatea de acolo se desfășoară pe baza unui contract de concesiune semnat cu Asociația de Golf „Paul Tomiță” din Pianu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes