sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Ateliere de lectură și creație găzduite de Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” din Sebeș în preajma Zilei Naționale a României

Ateliere de lectură și creație găzduite de Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” din Sebeș în preajma Zilei Naționale a României

Publicat în 26.11.2019 la ora 9:29

Între 26 și 28 noiembrie 2019, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș va găzdui atelierele de lectură și creație „Mi-s mândru român”, eveniment dedicat descoperirii semnificației și simbolurilor Zilei Naționale a României de către cei mai mici cititori ai bibliotecii.

În vederea derulării atelierelor de lectură și creație, la Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș s-a amenajat un spațiu special, cu un decor tradițional românesc, cu multiple elemente specifice perioadei premergătoare Marii Uniri: fier de călcat cu cărbuni, ulcele, covată, unelte pentru tors lâna, fotografii vechi, obiecte din zestrea bunicii, coșuri împletite din nuiele și pănuși, covoare și ștergare cu motive rustice și multe alte obiecte reprezentative. Participanții vor avea prilejul să admire aceste obiecte arhaice, iar semnificația și utilitatea acestora o vor descoperi în paginile cărților din bibliotecă. Atmosfera va fi completată cu muzică folclorică și patriotică, iar participanții vor realiza diverse lucrări cu tematica „1 Decembrie”, care vor fi expuse într-un spațiu special amenajat pe platoul din fața Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.