sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Astăzi a fost inaugurat la Cunța, comuna Șpring, un teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic

Astăzi a fost inaugurat la Cunța, comuna Șpring, un teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic

Publicat în 15.05.2016 la ora 18:27

tesren-sport-cunta-2016Primarul comunei Șpring, Daniel Rusu, în prezența a numeroși locuitori din comuna Șpring, în special tineri, a inaugurat dumincă un teren multifuncțional de sport, pe gazon sintetic.

Ideea construirii lui a apărut în toamna anului 2015. Execuţia lucrării a fost efectuată (de S.C. Atlas Sport SRL, din Târgu Mureş) între lunile martie – mai 2016. Valoarea totală a investiţiei atinge 222.200 lei, plus TVA. Pe teren, elevii Şcolii Gimnaziale din Cunţa vor face orele de educaţie fizică, iar pentru folosirea lui de către ceilalţi tineri, în afara orarului şcolar, urmează să se stabilească o taxă modică de închiriere. Vor beneficia de această investiţie locuitorii din cele 4 sate ale comunei Şpring: Cunţa, Draşov, Şpring şi Vingard.

Terenul are o suprafaţă sintetică şi este dotat cu reflectoare, ceea ce îl face funcţional şi după lăsarea întunericului. Pe el se pot practica fotbalul, tenisul şi baschetul. E dotat cu panouri şi porţi, având plasă deasupra pentru a nu exista riscul ca mingea să se piardă în decor. Două europubele îi „invită” pe sportivi să menţină igiena în zonă.

primar-alde-spring-inaugurare-teren-sport-cunta-mai-2016Întrebat de ce un teren de sport cu gazon sintetic la Cunța, primarul comunei Șpring, Daniel Rusu a declarat:

 „Vreau să vă spun că localitatea Cunţa a fost mereu lângă sufletul meu şi m-a ajutat în absolut toate obiectivele pe care le-am realizat în cei 12 ani de mandat ca primar. Una dintre promisiunile mele pentru tineretul din Cunţa, încă de acum 8 ani, a fost realizarea unui teren multifuncţional, sintetic pe care cei aproape 600 de tineri din localitate să poată face sport. Ştim bine că sportul revigorează sănătatea şi mintea omului, aşadar sunt încântat că am reuşit, la sfârşit de mandat, să-mi văd acest obiectivul împlinit. Sunt sigur că există foarte multe talente, încă nedescoperite, la nivel de sate, de localităţi rurale. Ele stau ascunse, căci părinţii n-au posibilităţi de a-i da mai departe pe copiii lor, pentru ca ei iasă în evidenţă cu talentele  sportive. De aceea continuu să sper, până la capăt, că vom da rezultate cu acest teren şi talentul fiecărui copil va fi descoperit, aşa cum merită”.

Așa cum era de așteptat, imediat după inaugurare a debutat un mini turneu de fotbal între echipe formate ad-hoc cu jucători din toate cele 4 sate ale comunei Șpring.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.