sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a primului cabinet stomatologic cu servicii gratuite destinat copiilor din Municipiul Sebeș și din localitățile aparținătoare

Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a primului cabinet stomatologic cu servicii gratuite destinat copiilor din Municipiul Sebeș și din localitățile aparținătoare

Publicat în 12.03.2019 la ora 15:10
   

În Municipiul Sebeș a fost înființat, printr-un proiect inițiat de primarul Dorin Nistor, primul cabinet stomatologic finanțat de la bugetul local, destinat exclusiv copiilor din municipiu și din localitățile aparținătoare, care oferă servicii gratuite și care va fi funcțional începând cu data de 13 martie 2019.

Inaugurarea oficială a cabinetului stomatologic a avut loc azi, 12 martie 2019, începând cu ora 13.00, locația fiind bd. Lucian Blaga, nr. 45 A (în clădirea amplasată în spatele Centrului Cultural “Lucian Blaga”), în prezența reprezentanților administrației publice locale, ai Direcției de Asistență Socială Sebeș (instituție în subordinea căreia va funcționa), precum și în prezența unui numeros grup de copii.

Cabinetul a fost amenajat pe parcursul anului 2018, conform prevederilor legale în vigoare, la cele mai noi standarde în domeniu, valoarea totală a investiției ridicându-se la suma de 108.278 lei, provenită integral din bugetul local al Municipiului Sebeș.  De asemenea, tot în cursul anului 2018, a fost angajat, prin concurs, personalul medical de specialitate.

Scopul înființării cabinetului stomatologic vizează creșterea accesibilității populației școlare cuprinse în unitățile de învățământ de pe raza Municipiului Sebeș și a localităților aparținătoare (Lancrăm, Petrești, Răhău) la servicii stomatologice, creșterea gradului de conștientizare și informare a populației de vârstă școlară cu privire la regulile minime de igienă orală, toate acestea, în întâmpinarea Zilei Mondiale a Sănătății Orale, marcată în fiecare an în data de 20 martie.

Cabinetului stomatologic va funcționa zilnic, de luni până vineri, între orele 9.00-16.00, serviciile medicale gratuite oferite fiind: consultații stomatologice curente și urgente, diagnosticarea și efectuarea tratamentului cariilor dentare, extracții dentare, tratamente de detartraj etc. Pentru informații suplimentare și programări cetățenii Municipiului Sebeș pot contacta personalul de specialitate la nr. de telefon 0258-735139.

Facebook 

Comentarii

Un Comentariu la Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a primului cabinet stomatologic cu servicii gratuite destinat copiilor din Municipiul Sebeș și din localitățile aparținătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.