sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Așezare umană cu o vechime de circa 7000 de ani descoperită pe traseul autostrăzii Sebeș-Turda

Așezare umană cu o vechime de circa 7000 de ani descoperită pe traseul autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat în 06.04.2016 la ora 13:07

descoperire-arheologica-a10-sebes-turda-limbaO așezare umană cu o vechime de aproximativ 7.000 de ani a fost descoperită pe traseul autostrăzii Sebeș-Turda, în zona localității Limba de lângă Alba Iulia, potrivit viceprimarului municipiului Sebeș, Adrian Bogdan.

”Începând cu 1 februarie 2016 Muzeul Sebeș a demarat cercetarea ansamblului de situri arheologice de la Limba, in cadrul proiectului de construcție al autostrăzii Sebeș-Turda. Ce este acolo? Un sat vechi de aproximativ 7 mii de ani, cu locuințe de suprafață, locuințe adincite si o serie de anexe gospodaresti ale purtatorilor culturi Vinca, care au trait acum sapte milenii pe aceste meleaguri.

Ceea ce este de apreciat, pana in prezent, inventarul special este foarte bogat (idoli, ceramica pictata, obiecte din corn, piatra si obsidian ) obiecte care vor spori colecția muzeului si vor face, in viitorul nu foarte indepartat subietul unei expoziți speciale dedicate acestui sit arheologic. Lucrările vor continua cel mai probabil pana in prima jumătate a lunii iulie, ulterior până să fie expuse publicului interesat, ele vor trece prin mai multe etape de restaurare. Echipa care investighează situl este formata din șase arheologi de la Muzeul Municipal Ioan Raica Sebes, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Muzeul Judetean de Istorie Baia Mare si Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva!”, a scris Adrian Bogdan pe Facebook.

Facebook 

Așezare umană cu o vechime de circa 7000 de ani descoperită pe traseul autostrăzii Sebeș-Turda
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.