sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Aproximativ 20 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer, din Sebeș

Aproximativ 20 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer, din Sebeș

Publicat în 12.09.2017 la ora 17:34

Aproximativ  20 de pompieri cu patru autospeciale intervin, marți, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeș, companie lider în industria europeană de prelucrare a lemnului. 

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au declarat că incendiul din curtea fabricii de cherestea din Sebeș a izbucnit la tocătura de lemn și nu au fost persoane rănite.

”Se intervine la ora aceasta cu patru autospeciale și 16 subofițeri. La fața locului a ajuns și o autospecială SMURD, pentru orice eventualitate, însă nu au fost persoane rănite. Incendiul este localizat, nu există pericol de extindere. Se lucrează la stingere”, potrivit ISU Alba.

 Surse oficiale au declarat presei  că fabrica la care a izbucnit incendiul aparține grupului Holzindustrie Schweighofer.

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului.

 În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania și o fabrică de viscoză în Austria.

Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

UPDATE: Garda de intervenție Sebeș și Detașamentul de pompieri Alba Iulia au intervenit ieri, la ora 15:58, pe strada Industriilor din municipiul Sebeș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale combustibile aparținând unei societăți comerciale cu profil de prelucrare a lemnului.

Pompierii militari au acționat cu patru autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al societății comerciale.

La locul intervenției s-a deplasat și grupa operativă pentru coordonarea intervenției. Ca urmare a acestui incendiu, au ars aproximativ 15 tone de deșeuri de rumeguș și lemn. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă scânteile purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.

 

Aproximativ 20 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer, din Sebeș
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.