sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Aproape 50 de șoferi amendați în urma acțiunii organizare azi-noapte de poliția Sebeș

Aproape 50 de șoferi amendați în urma acțiunii organizare azi-noapte de poliția Sebeș

Publicat în 02.03.2013 la ora 13:53

Azi-noapte, Poliţia municipiului Sebeş a organizat o acţiune pe raza municipiului Sebeş şi în localităţile aparţinătoare având ca scop reducerea riscului rutier, la care au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş, Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, Secţiei 8 Poliţie Rurală Şpring si a Serviciului Rutier.

Potrivit IPJ Alba, “în cadrul acţiunii au fost constatate 2 infracţiuni şi diferite încălcări ale normelor legale pentru care au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.525 lei, dintre care 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru depăşire neregulamentară, 6 pentru neportul centurii de siguranţă, 1 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietoni, 2 conducerea pe drumurile publice a unui vehicul al cărui termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat, iar 26 de sancţiuni pentru alte abateri.

Au fost reţinute 9 permise de conducere dintre care 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 4 pentru depăşire neregulamentară, unul pentru neacordarea priorităţii de trecere pietoni.

Pentru defecţiuni tehnice sau lipsa inspecţiei tehnice periodice au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Un exemplu oferit de IPJ Alba este cel al unui șofer de 41 ani, domiciliat în comuna Cut oprit pentru control pe strada Av. Olteanu din municipiul Sebeş.

Întrucât emana miros de alcool poliţiştii au procedat la testarea conducătorul auto cu aparatul etilotest, marca DRAGER, care a  indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aer expirat, fapt pentru care au luat măsura conducerii acestuia la Spitalul municipal Sebeş, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care faţă de B. I. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are  o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă  pedepsită de art. 87 alin.1 din OUG 195 / 2002 – privind circulaţia pe drumurile publice.”

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.