sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Angajaţii de la Hidroelectrica şi Hidroserv Sebeş sub amenințarea concedierilor

Angajaţii de la Hidroelectrica şi Hidroserv Sebeş sub amenințarea concedierilor

Publicat în 17.01.2013 la ora 21:20

Situaţia în care se află Hidroelectrica, afectează angajaţi în lanţ. Compania se află în insolvenţă din iunie 2012. La nivel naţional au fost anunţate 154 de concedieri în cadrul companiei. Pentru sucursala din Sebeş, încă nu se ştie o cifră exactă. Mai mult, şi angajaţii Hidroserv Sebeş au în faţă un scenariu destul de sumbru.

Contactat telefonic, preşedintele Sindicatului Hidroelectrica Sebeş, a declarat , pentru Ziarul Unirea, că încă au loc discuţii şi că într-un viitor nu foarte îndepărtat se va ajunge şi la o concluzie privind concedierile. “Vreau să se reţină un lucru: partea sindicală, de la nivelul întregii ţări, nu a fost de acord cu nicio disponibilizare”, a declarat Nicolae Pleşa. Tot ce se ştie până în acest moment, este că reducerile de personal se vor face în trei modalităţi: prin desfacerea contractelor de muncă, restructurări de posturi şi pensionări. Problema este că modul în care va arăta noua organigramă a sucursalei Sebeş, are nevoie de aprobare de la Bucureşti, iar astăzi a fost anunţată revocarea din funcţii a tuturor directorilor Hidroelectrica. Pentru ocuparea posturilor de conducere se va organiza concurs, însă nu se ştie când. Iar în lipsa conducerii, cine să aprobe organigrama?

Şi firma care se ocupă de mentenanţa reţelelor electrice, Hidroserv Sebeş, are de suferit din cauza situaţiei companiei Hidroelectrica. Angajaţii de aici au avut parte deja de diminuări ale veniturilor. Acestora li s-au tăiat bunurile de masă, 160 de lei din salariu şi se aşteaptă, în curând, să li se mai taie 20% din leafă. În plus, concedierile nu îi vor ocoli nici pe ei. Conform unor surse, 20% din personal va fi concediat.

Reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a declarat că până pe 30 iunie vor fi disponibilizate 500 de persoane din cele opt Hidroserv-uri controlate de Hidroelectrica, care au în total 2.500 de angajaţi.

Adriana AVRAM

Facebook 

Angajaţii de la Hidroelectrica şi Hidroserv Sebeş sub amenințarea concedierilor
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.