Rămâi conectat

Actualitate

Amendă penală pentru un medic din Sebeș, după ce a falsificat trei fișe de aptitudini

sebesinfo.ro

Publicat

în

Un medic specializat în domeniul „Medicina Muncii”, din Sebeș, a fost condamnat penal pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Medicul a încheiat un acord de recunoaștere cu un procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba. Pe 30 mai 2024, Tribunalul Alba a validat acordul care prevede achitarea unei amenzi penale în valoare de 18.000 de lei.

Acesta a primit și o serie de interdicții, respectiv interzicerea dreptului de a fi ales, de a ocupa o funcţie publică și o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 2 ani. Procurorii l-au acuzat pe medic (S. I.) că a întocmit în data de 20 septembrie 2023, la solicitarea unei alte persoane, trei fișe de aptitudini falsificate prin antedatare (aprilie 2023), „menționând împrejurări necorespunzătoare realității, referitoare la data întocmirii lor și la prezența la medicul de medicina muncii a persoanelor pe numele cărora au fost emise înscrisuri pe care le-a pus la dispoziția SC (…) SRL pentru a fi folosite în cadrul controlului efectuat de către ITM Alba, cu scopul de a face dovada îndeplinirii condițiilor legale la angajare astfel încât societatea să nu fie sancționată contravențional”.

Reprezentantul firmei era beneficiarul unui contract de finanțare din fonduri europene pe domeniul „Incluziune socială și combaterea sărăciei”.

Pentru înființarea a patru noi locuri de muncă, ajutorul de minimis era cuprins între 70.000 și 85.000 de euro. Nivelul ajutorului de minimis acordat per entitate de economie socială înființată depindea de numărul minim de locuri de muncă create de către entitatea înființată. Astfel, suma mai mare de 290.370,00 lei și maximum 387.160,00 lei se va acorda pentru crearea a minimum 4 locuri de muncă, dintre care 2 locuri de muncă sunt ocupate de tineri șomeri din mediul rural, cu vârsta între 16 – 29 de ani.

Pentru că nu avea angajate persoanele respective și pentru a nu pierde tranșa 1 din bani, administratorul societății, presat și de controlul inspectorilor de la ITM, a depus mai multe documente false la administratorul schemei de minimis, care la rândul său a întocmit rapoarte de monitorizare în baza acestor înscrisuri, pe care le-a transmis, alături de înscrisurile primite, către Ministerul Fondurilor Europene.

Folosind documente false pentru a face dovada îndeplinirii obiectivelor asumate prin planul de afaceri, firma beneficiară de finanțare „a ajuns să eludeze scopul pentru care au fost acordate fondurile europene, în sensul în care personalul din mediul rural nefiind angajat conform celor asumate nu se va putea vorbi de respectarea principalului obiectiv respectiv reducerea decalajelor economice , sociale și teritoriale”. Din probele administrate a rezultat faptul că au fost folosite înscrisuri false pentru a dovedi operaționalizarea activității societății, dar și pentru a face dovada îndeplinirii obligațiilor referitoare la angajarea persoanelor din categoria tinerilor șomeri. Celelalte fapte, care ar fi fost săvârșite de administratorul societății, fac obiectul unui dosar penal separat.

„Instanţa reţine că din probatoriul administrat în faza de urmărire penală rezultă vinovăţia inculpatului mai presus de orice îndoială rezonabilă. Pedeapsa propusă în cadrul acordului şi modalitatea de executare sunt legale şi proporţionale cu gravitatea infracţiunii comise, reţinând că inculpatul nu are antecedente penale, își câștigă existența prin muncă, este absolvent de studii superioare, fiind medic, și a recunoscut comiterea infracțiunii. Toate aceste elemente conduc la concluzia că inculpatul are posibilități reale de îndreptare. De asemenea, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă pentru a atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare, apreciind că inculpatul nu va mai comite alte infracțiuni”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbatul de 51 de ani din Sebeș, care și-a bătut cu bestialitate soția în zona Râpa Roșie, arestat preventiv pentru 30 de zile

sebesinfo.ro

Publicat

în

Bărbatul de 51 de ani din Sebeș, care și-a bătut cu bestialitate soția în zona Râpa Roșie, a fost ARESTAT preventiv pentru 30 de zile. Acesta a lovit-o cu pumnii și cu un lemn în cap și peste față, din gelozie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au dispus, la data de 20.06.2024, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat de sex masculin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie prev. de art. 199 alin. (1) C.pen. rap. la art. 193 alin. (2) și alin. (2 ind.1) lit. c) C.pen.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a reieșit că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că:

În data de 19.06.2024, ora 17:54, în timp ce se afla pe malul pârâului Secaș (loc public), pe fondul geloziei, inculpatul i-a aplicat soției sale mai multe lovituri cu pumnii și cu o bucată de lemn, în zona feței și a capului, cauzând-i multiple leziuni corporale, inclusiv fractură de mandibulă, care s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure și care necesită pentru vindecare 45 – 50 zile îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, conform constatărilor preliminare formulate de S.J.M.L Alba din data de 19.06.2024.

La data de 20.06.2024, ca urmare a propunerii procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sebeș a dispus arestarea preventivă a bărbatului în vârstă de 51 de ani pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive și luarea măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului și prevenirea săvârșirii unor alte infracțiuni, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 51 de ani din Sebeș reținut de polițiști, după ce și-a agresat soția în zona Râpei Roșii

sebesinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 19 iunie 2024, polițiștii din Sebeș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 51 de ani, din municipiul Sebeș, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 19 iunie 2024, s-ar fi deplasat împreună cu soția sa în zona Râpei Roșii din apropierea Municipiului Sebeș unde, pe fondul geloziei, ar fi agresat-o.

Femeia a fost transportată la spital, iar în urma examinării medico-legale a rezultat că ar avea nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale.

În cursul zilei de azi, 20 iunie 2024, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

bprbat de 44 de ani din Sebeș cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, pe strada Traian

sebesinfo.ro

Publicat

în

Marți, 18 iunie 2024, în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri din Sebeș au depistat un bărbat de 44 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Traian din Sebeș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes