sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Amânare în proiectul unui mare parc logistic la Sebeş

Amânare în proiectul unui mare parc logistic la Sebeş

Publicat în 23.07.2013 la ora 16:52

Consilierii locali din Sebeş au dezbătut în şedinţă extraordinară proiectul de hotărâre privind organizarea unei licitaţii pentru vânzarea unui teren de 25.134 mp situat în Petreşti, aflat în proprietatea municipiului.

Pehart-Petresti-fabrica-SebesSe intenţionează ca în zonă să se amenajeze cel mai mare parc logistic din industria de prelucrare a hârtiei igienice din sud-estul Europei, cu participarea unuia dintre cei mai importanţi investitori din domeniu, la nivel mondial. Solicitarea de cumpărare a terenului a fost transmisă de Pehart Tec SA Petreşti.
Terenul se află la sud de proprietatea Pehart Tec SA, pe strada Beiwerg, în zona străzii Energiei. “Prin vânzarea acestui teren se creează premisa dezvoltării economice a municipiului Sebeş şi localităţii Petreşti şi va duce la crearea de noi locuri de muncă”, se arată în documentaţia proiectului de hotărâre.
Proiectul nu a fost însă aprobat pentru că nu exista raport de evaluare decât pentru o parte din terenul total vizat pentru vânzare. Propunerea va fi discutată într-o şedinţă CL ulterioară.
Parcul logistic din Petreşti ar urma să asigure o producţie anuală de 150 de tone de hârtie igienică, iar investiţia în prima etapă ar fi de 50 de milioane de euro.
Pentru vânzarea terenului, se va organiza licitaţie publică deschisă cu strigare, la sediul Primăriei Sebeş.

N.I.T.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.