sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Alexandru Pereș, senator PDL, despre votul negativ dat de consilierii locali din Sebeș în privința vânzării terenului de la Petrești catre Zewa

Alexandru Pereș, senator PDL, despre votul negativ dat de consilierii locali din Sebeș în privința vânzării terenului de la Petrești catre Zewa

Publicat în 04.10.2013 la ora 15:20

Alexandru-Peres-oct-2013Doresc să fac o scurtă declarație cu privire la respingerea prin vot de către Consiliul local al  Municipiului Sebeș a vânzării suprafeței de 3,6 ha teren solicitate pentru demararea unei  noi investiții ZEWA, în colaborare cu firma privată PEHART TEC Petrești.

Consiliul local a greşit cu siguranţă. Dar a greșit pentru că nu a fost bine informat!

Este păgubos să refuzi o investiție de 120 mil. euro chiar dacă șomajul în Municipiul Sebeș este pe moment mai mic decât în judeţ. Criza nu a fost încă stăpânită şi nu există nici o certitudine că pe  viitor lucrurile nu se vor înrăutăţi. Sigur, nimeni nu doreşte asta dar evenimentele ultimilor ani îndeamnă la prudenţă. Mai ales că Guvernul USL nu pare să fi înţeles marile probleme ale economiei, care nu are nici o şansă să se dezvolte fără investiţii.

Este adevărat din păcate, Sebeşul are o tristă experiență  în urma unui demers asemănător  întâmplat  în urmă cu doar 7-8 ani. Este vorba de  investiția de la SC Albacher SA Sebeș – Lancrăm, ”iar când te-ai fript odată, sufli și în iaurt” spune o zicală românească.

Atunci, la începutul anilor 2000, 16 consilieri și primarul actual al Sebeșului, au fost reclamați și 5 ani au dat cu semnăturile la DNA, iar procesul a fost judecat de către Înalta Curte de Casație și Justiție București.

Și pentru ce? Pentru suspiciunea vânzării cu un preț preferențial a unei suprafețe de teren (pășune) de la Lancrăm pentru un investitor serios, care a construit un obiectiv economic util pentru  Sebeș și județul Alba.

Oare atunci cine era primar, șef al administrației locale? Tot domnul Alexandru Dăncilă! Cine a întocmit documentația pentru vânzare? Tot administrația locală Sebeș! Cea care acum pare-se nu a adus lămuriri clare în noua investiție de la Petrești şi a creat incertitudini! Cine a reclamat la DNA vânzarea suprafeței de teren de la Lancrăm pentru Albacher? Nu știu! Unii bănuiesc că e vorba de foști consilieri locali sau persoane din aparatul administrației locale!

Iată de ce  cred că  trebuie lămurite minuţios problemele de legalitate  înainte ca terenul să poată fi vândut, respectiv pentru ca votul să fie dat în perfectă cunoştinţă de cauză. Fără aceste clarificări, nu facem decât să mai bifăm în presă o nouă reacție de „bunăvoinţă”  cu privire la dezvoltarea economică a județului Alba!  Nimeni nu doreşte ca o experienţă tristă să fie reeditată. Există o singură soluţie: reanalizarea proiectului de dezvoltare şi supunerea din nou la vot Consiliului local Sebeş. Înţelepciunea şi profesionalismul vor triumfa cu siguranţă.

Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.