sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Adrian Teban, copreședinte PNL Alba: „Candidatul vechiului PNL la Primăria municipiului Sebeș este Mihai Apolzan”

Adrian Teban, copreședinte PNL Alba: „Candidatul vechiului PNL la Primăria municipiului Sebeș este Mihai Apolzan”

Publicat în 18.10.2015 la ora 13:44

Mihai_Apolzan_Oct_2015Apolzan va intra, cel mai probabil, în competiția internă doar cu Dorin Nistor, candidatul susținut de fostul PDL. Adrian Teban susține că Apolzan este persoana potrivită pentru Primăria Sebeș.

”Am ținut cont în această desemnare de faptul că la alegerile prezidențiale oamenii și-au dorit o altă clasă politică și mi se pare normal ca la alegerile locale să venim cu propuneri noi. Cred că actualii reprezentanți ai administrației locale de la Sebeș și-au cam spus ce aveau din punct de vedere administrativ și cred că o echipă de oameni tineri, cu perspectivă, capabilă să aibă o viziune pe termen mediu și lung, poate să schimbe lucrurile. El este un om născut în Sebeș, crescut în Sebeș, format în Sebeș, un lucru care contează foarte mult din punct de vedere al atașamentului față de această localitate”, a spus Adrian Teban.

Teodor Atanasiu a spus că Sebeșul are ”cea mai anchilozată administrație publică locală”.

”Pentru Sebeș am găsit o soluție cu un tânăr care a făcut ceva în viață, și are un portofoliu de realizări pe care-l poate arăta, și în același timp un tânăr curat, fără schelet în dulap, capabil să dea o nouă viziune municipiului Sebeș”, a spus Atanasiu.

Adrian Apolzan, de profesie inginer topograf, originar din Sebeș, este căsătorit și are doi copii. În prezent e ing. șef la Oficiul de Cadastru și publicitate imobiliară Alba.

Apolzan a afirmat că ”cei numiți în funcții” nu sunt în stare să demonstreze dacă la Sebeș ”aerul este poluat sau nu” și vrea ”instalarea unei noi stații de monitorizare a calității aerului”, de ultimă generație, care să fie în conformitate cu standardele europene de mediu.

Candidatul susținut de Teodor Atanasiu s-a arătat nemulțumit și de faptul că administrația locală nu reușește să pornească absorbția fondurilor europene.

”Am luat decizia de a mă înscrie în această cursă internă deoarece, la fel ca majoritatea cetățenilor din Sebeș, vedem cum, zi de zi și an de an, deciziile care privesc administrația locală se iau fie foarte greu, fie foarte greșit. În acest sens aș vrea să deschid discuția asupra unor teme importante pe care cetățenii din Sebeș le consideră esențiale pentru dezvoltarea cetățenilor (…) Vedem cum administrația publică locală nu reușește nici măcar după 8 ani de zile să pornească absorbția fondurilor europene în timp ce în alte orașe și municipii din județ au fost atrase milioane și zeci de milioane de euro pentru modernizarea localităților. Ca și comparație, aș vrea să vă informez că bugetul Sebeșului de investiții pentru anul 2015 este  17 milioane de lei. Tot pentru 2015, bugetul Cugirului este de 30 de milioane de lei, 10 milioane de lei provenind de la bugetul local și 20 de milioane de lei din fonduri europene. Locuiesc în centrul istoric și văd cum acesta e uitat de către administrația locală. E locul în care cetățenii ies pentru a se relaxa după o zi de muncă, dar care e uitat de administrație și nu se vede niciun fel de implicare. La Sebeș se putea face ceea ce a făcut Iohannis la Sibiu, sau Hava la Alba Iulia, și astfel municipiul se putea dezvolta și din punct de vedere turistic”, a afirmat Mihai Apolzan.

Adrian Teban, copreședinte PNL Alba: „Candidatul vechiului PNL la Primăria municipiului Sebeș este Mihai Apolzan”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.