sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Accident rutier la Șpring provocat de buruienile imense crescute pe marginea DJ 106

Accident rutier la Șpring provocat de buruienile imense crescute pe marginea DJ 106

Publicat în 08.07.2016 la ora 15:59

buruieni-accident-spring-iul-2016Un accident rutier s-a produs, ieri, pe raza comunei Șpring, din cauza vizibilității reduse de-o parte și de alta a drumului. O șoferiță a intrat cu mașina într-un stâlp, după ce a încercat să evite un animal ieșit pe carosabil din vegetația înaltă de peste 2 metri care ”străjuiește” drumul. Din fericire, șoferița nu a fost rănită, însă s-a ales  cu o sperietură zdravănă și avarii serioase la mașină.

Primarul comunei Șpring, Daniel Gheorghe Rusu, a fost martor la fața locului și  spune că problema buruienilor imense crescute pe marginea drumului a fost semnalată Consiliului Județean în urmă cu aproape o lună, însă nici în zi de azi nu s-au luat măsuri în acest sens.

”Vegetația de pe marginea drumurilor județene 106L și 106I, care străbat comuna Șpring, depășesc cu mult semnele de circulație și ajung chiar până la 3 metri, însă Consiliul Județean, prin reprezentanții săi se pare pare că nu au înțeles că s-a încheiat campania electorală, că tebuie să dea Cezarului ce-i al Cezarului și că trebuie să ne vedem fiecare de treburile administrative pe care le-am promis și de care trebuie să ne ținem în următorii 4 ani, lăsând la o parte răutățile, jignirile și alte manifestări feudale cum se întâmplă în partidul stat – PNL”, a declarat Daniel Rusu, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc, joi, la sediul ALDE.

Totodată, acesta ne-a prezentat adresa cu privire la această situțație înaintată președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, înregistrată în data de 14 iunie 2016, dar și răspunsul administrației județene.

Adresă: ”Către, Consiliul Județean Alba, D-lui președinte Ion Dumitrel

Având în vedere rolul dumneavoastră de proprietar (administrator) al drumurilor DJ 106 (Șpring-Ungurei) și DJ 106 I (DN1 – Cunța – Drașov – Șpring – Vingard) prin prezenta vă rugăm respectuos să luați măsurile ce se impun pentru degajarea vegetației de pe șanțurile și rigolele aferente acestor drumuri. Menționăm faptul că înălțimea vegetației a depășit în anumite zone nivelul semnelor de circulație, lucru care reprezintă un pericol iminent pentru circulația rutieră. Cu speranța că veți acționa înspre remedirerea celor prezentate mai sus, vă mulțumim anticipat. Cu stimă, administrator public Muntean Ovidiu”.

Răspuns: ”Referitor la: cosirea vegetației din zona drumurilor județene

În urma adresei înregistrată la sediul Consiliului Județean Alba cu nr. 10186 din data de 14.06.2016 prin care ne informați de tăierea vegetației din zona drumului județean DJ 106 I și DJ 106L, vă aducem la cunoștință fapul că Consiliul Județean Alba are încheiat contract de întreținere privind drumurile județene cu S.C. Florea Grup. S.R.L. în care este inclusă și defrișarea/cosirea vegetației din zona drumurilor județene.

Datorită unui volum mare de lucru privind cosirea vegetației din zona drumurilor județene pe tot teritoriul administrativ al județului Alba ca urmare a precipitațiilor abundente care au favorizat creșterea accelerată a acesteia, societatea în cauză acționează în momentul de față pentru lucrări de defrișare pe drumurile județene, iar în momentul aducerii utilajului în zonele administrative care se învecinează și intersectează cu drumurile județene DJ 106I – DJ 106L se va acționa cât mai urgent și pe acestea. Cu stimă, președinte Ion Dumitrel”.

”Dezastruos. Îmi pare rău că trebuie să se ajungă din nou la cuvinte de acest fel. Pe domnul Dumitrel îl cunosc de mult timp, îl știu un om onest, simplu, care totuși, cât de cât, până acum a avut grijă de drumurile județene, dar se pare că orgoliile și răzbunările unora sunt mai presus decât administrația și inițiativa și ca atare cetățenii suferă”, a conchis primarul comunei Șpring.

Accident rutier la Șpring provocat de buruienile imense crescute pe marginea DJ 106
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.