Rămâi conectat

Administrație

Abateri descoperite de Camera de Conturi Alba, la nivelul Municipiului Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Camera de Conturi Alba a efectuat, în perioada 28 martie 2022 – 29 aprilie 2022, un audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară a Municipiului Sebeș.

Conform informațiilor sintetice privind indicatorii bugetari ai entității verificate, s-a constatat un deficit de 10.290 lei.

Principalele constatări rezultate în urma acestui audit au fost următoarele:

Exactitatea și realitatea datelor reflectate în situațiile financiare

  • La nivelul U.A.T.M. Sebeș, evidența contabilă nu a fost condusă cu respectarea în totalitate a prevederilor legale în domeniu, respectiv au fost menținute nejustificat în soldul contului 105 „Rezerve din reevaluare” diferențe rezultate din reevaluarea instalațiilor tehnice i mijloacelor de transport în sumă de 187.729,96 lei, în condițiile în care aceste active fixe nu sunt supuse amortizării. Abaterea a fost remediată operativ.
  • Suma estimată abaterii: 187.729,96 lei

Modul de stabilire, evidențiere și urmărire a încasării veniturilor bugetare, în cuantumul și la termenele stabilite de lege

  • Au fost diminuate nejustificat veniturile U.A.T.M. Sebeș cu suma de 42.221 lei, prin nestabilirea, neînregistrarea și neurmărirea spre încasare a impozitului pe clădiri datorat în cazul a unui număr de 23 persoane fizice pentru clădirile finalizate și nedeclarate. Au fost calculate accesorii în sumă de 10.361,90 lei.
  • Suma estimată abaterii: 52.582,90 lei

Calitatea gestiunii economico-financiare

  • Au fost majorate nejustificat cheltuielile materiale la U.A.T.M. Sebeș în perioada noiembrie – decembrie 2021 cu suma de 1.285,20 lei, prin acceptarea la plată și decontarea din bugetul local al U.A.T.M. Sebeș a unor servicii (eutanasiere câini și incinerare cadavre) în condițiile în care serviciile nu au fost prestate. Abaterea a fost remediată operativ, prin recuperarea integrală a prejudiciului stabilit, precum și a accesoriilor aferente în sumă de 58 lei.
  • Suma estimată abaterii: 1.343,20 lei
  • Au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital la U.A.T.M. Sebeș cu suma de 21.184,75 lei, prin acceptarea la plată și decontarea efectivă în anul 2020 a unor situații de lucrări nereale, prin includerea unor articole de cheltuieli la care au fost întocmite Note de Renunțare însușite atât de către executantul lucrării cât și de către reprezentanții entității auditate, privind obiectivul de investiții „Reabilitare și extindere clădire Primăria Municipiului Sebeș”. Abaterea a fost remediată operativ, prin recuperarea integrală a prejudiciului stabilit, precum și a accesoriilor aferente în sumă de 3.474,64 lei.
  • Suma estimată abaterii: 24.659,39 lei
  • Au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital la U.A.T.M. Sebeș cu suma de 49.509,71 lei, prin acceptarea la plată și decontarea efectivă a unor situații de lucrări supradimensionate, nereale care conțin articole de cheltuieli care nu au fost efectiv executate, stabilite urmare inspecției pe teren efectuate în timpul verificării împreună cu comisia desemnată de către ordonatorul principal de credite, privind lucrările executate la obiectivul de investiții „Reabilitare și extindere clădire Primăria Municipiului Sebeș”. Abaterea a fost remediată operativ, prin recuperarea integrală a prejudiciului stabilit, precum și a accesoriilor aferente în sumă de 6.931,36 lei.
  • Suma estimată abaterii: 56.441,07 lei

Opinia de audit

Având în vedere că, probele de audit colectate sunt suficiente și adecvate, iar denaturările individuale și cumulate sunt semnificative, dar nu au efecte generalizate asupra situațiilor financiare ca întreg, echipa de audit a formulat „OPINIE CU REZERVE cu paragraf de evidențiere a anumitor aspecte”.

Măsurile dispuse și recomandările formulate de camera de conturi

Referitor la abateri de la legalitate și regularitate care nu au creat prejudicii.

Luarea tuturor măsurilor legale ce se impun de către ordonatorul principal de credite pentru realizarea următoarelor măsuri de remediere a abaterilor: – luarea măsurilor legale de către ordonatorul principal de credite pentru recuperarea integrală a veniturilor reprezentând impozit pe clădiri datorat de persoane fizice pentru clădiri finalizate și nedeclarate, inclusiv a accesoriilor aferente.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Creșă nouă, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Sebeș. Vezi câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

sebesinfo.ro

Publicat

în

Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică – Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2, din Sebeș.

Având în vedere faptul că municipiul Sebeș a obținut o finanțare prin proiectul „Investiții pentru îmbunătățirea calității vieții în Municipiul Sebeș, pentru realizarea obiectivului de investiții „Transformare imobil fostă centrală termică – Municipiul Sebeș, în Creşă”. Termenul de finalizare a acestui proiect este la data de 16.07.2024.

Conform documentației studiate, clădirea este structurată pe 2 niveluri, parter și etaj. La fiecare nivel vor fi amenajate săli de clasă, dormitoare, spaţii de joacă şi de servire a mesei, spaţii pentru asistenţă medicală, spaţii tehnico-gospodăreşti și administrative, spații pentru personalul educativ. În incintă se vor realiza, de asemenea, locuri de joacă exterioare. În zonă vor fi amenajate și parcări.

Creșa va avea capacitatea de 24 de copii, structurată pe 3 grupe după cum urmează:

– grupa mică(sugari) – 8 copii;
– grupa mijlocie (1-2 ani) – 8 copii;
– grupa mare (2-3 ani ) – 8 copii.

Având în vedere autorizația de construire nr. 18/2023, privind autorizarea lucrărilor de transformare a imobilului central termică Aleea Parc, în creșă;

Tinând cont de faptul că la nivelul Municipiului Sebeș sunt necesare a fi asigurate servicii de creșă, cerințele fiind mari în rândul beneficiarilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Un autobuz electric a efectuat prima cursă în Sebeș. În curând vor fi puse în circulație alte 16 autobuze și microbuze electrice

sebesinfo.ro

Publicat

în

În curând, Municipiul Sebeș va avea 17 autobuze electrice și 12 stații de încărcare pentru transportul public în comun. Chiar în aceste zile s-a realizat prima cursă făcută de un mijloc de transport în comun.

„Orașul nostru se pregătește pentru transportul ecologic. Prin câștigarea a două proiecte cu finanțare nerambursabilă din Planul Național de Redresare și Reziliență (Componenta 10 – Fondul Local), Primăria Municipiului Sebeș a obținut un număr de 17 autobuze electrice și 12 stații de încărcare. Un prim mijloc de transport nepoluant a fost testat demonstrativ în ultimele zile. Am avut plăcerea să călătoresc alături de dumneavoastră.

Testele cu autobuzul electric au fost efectuate pentru noile trasee, propuse și aprobate, pentru noul serviciul de transport public local de persoane, care va funcționa la nivelul municipiului Sebeș. Noul program de transport cuprinde mai multe linii de transport și o frecvență mai mare a curselor, astfel încât să fie acoperite cât mai bine nevoile de deplasare ale locuitorilor.

Vă reamintim că în cursul lunii februarie 2024, a fost finalizată prima procedură de achiziție publică și a fost semnat contractul de furnizare în valoare totală de 19.456.500 lei, cu o companie din România, pentru primele 9 autobuze electrice, 9 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcare rapidă, termenul de realizare fiind de opt luni. Finanțarea europeană nerambursabilă prin PNRR reprezintă 100% din cheltuielile eligibile.

Parcul auto public al Sebeșului va fi întregit cu alte 8 mijloace de transport electrice, pentru care procedurile de achiziție sunt în curs”, a transmis Dorin Nistor, primarul Sebeșului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, prezent la inaugurarea oficială a modernizărilor și dotărilor aduse Secției de Pompieri Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

În prezența șefului DSU, dr. Raed Arafat, și a numeroși oficiali, azi a fost marcat un moment special la Secția de Pompieri Sebeș, modernizată și dotată pentru a face față cu succes provocărilor pe care le implică misiunile și intervențiile de urgență.

Primăria Municipiului Sebeș a susținut constant activitatea și renovarea bazei de la Sebeș, valoarea investiției fiind de aproximativ 1.430.000 lei, sumă alocată din bugetul local.

Lucrările au inclus: reparația acoperișului, asfaltarea și sistematizarea platformei inclusiv un sistem de drenaj al apelor pluviale pe aproximativ 1400 mp, demolarea și refacerea integrală a gardului (cca 50 metri liniari), amenajarea spațiilor interioare (înlocuire gresie, faianță, obiecte sanitare, instalații sanitare și termice), înlocuirea ușilor de acces la garaje, compartimentări și dotări.

Le urăm mult succes pompierilor din Sebeș în activitățile lor care deservesc comunitatea locală, precum și zonele învecinate, serviciile lor adresându-se unei populații de circa 80.000 locuitori.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes