Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

A patra mobilitate transnațională, din cadrul proiectului Erasmus + Outdoor Maths and Science, pentru Liceul Tehnologic Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 22 – 26.05.2023, patru cadre didactice de la Liceul Tehnologic Sebeș – Câmpean Cristina,Stanciu Adina Mixandra,Cioca Alina Nicoleta, Albu Ioana  – au participat la cea de a patra mobilitate transnațională, din cadrul proiectului Erasmus + Outdoor Maths and Science, ID 2021-2-LT01-KA210-SCH-000049221.

Mobilitatea a fost găzduită de coordonatorul proiectului, Gradinița Privată VSI Debesu Kiemas, din Panevezis, Lituania. La mobilitate au participat reprezentanți ai partenerilor din Grecia-POKEL Larissa, Polonia-Gradinita Nr. 1 din Zawiercie și Turcia-Gradinița din Dyiarbakir.

Agenda mobilității a inclus activități outdoor cu preșcolarii lituanieni, managementul proiectului, raportul final, workshop la atelierul de ceramică și vizite culturale.

Coordonator Proiecte Europene,
Prof. Câmpean Cristina


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Prezență sebeșeană la cursul eTwinning destinat profesorilor „Advancing learning and innovation with future-proof skills”, Bratislava, Slovacia

sebesinfo.ro

Publicat

în

Între 28 și 30 septembrie 2023, la Bratislava, în Slovacia, a avut loc cursul eTwinning destinat profesorilor „Advancing learning and innovation with future-proof skills”, organizat de eTwinning Europe, eveniment finanțat în întregime de Acțiunea eTwinning.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul AC Hotel by Mariott Bratislava Old Town și a fost destinat educatorilor europeni care au organizat proiecte eTwinning .

În cadrul evenimentului, au fost premiate proiectele eTwinning câștigătoare în ultimii trei ani, s-au desfășurat ateliere de lucru utile, precum „Mastering the art of communication: Unlocking career success”, „Career education and career guidance practices for future – proof skills”, „Transversals skills of 21 st Century”.

Reprezentanții eTwinning Romania au participat la toate activitățile desfășurate în cadrul cursului, au creat parteneriate pentru viitoarele proiecte eTwinning, au făcut schimb de bune practici și și-au îmbunătățit abilitățile IT și de comunicare în limba engleză. Nu în ultimul rând, au contribuit la internaționalizarea unităților de învățământ pe care le reprezintă și au intrat în marea comunitate a eTwinner-ilor.

Reprezentanții eTwining România au fost: Daniela Bunea-ambasador eTwinning, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Adriana Mariș – ambasador eTwinning, Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, Cristina Câmpean – Liceul Tehnologic Sebeș, Alina Ștefania Lazăr – Liceul Tehnologic Forestier Râmnicu Vâlcea, Ana Maria Briana Belciug-  Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav” Liteni, Paul Ursuța – Școala Gimnazială Nr. 4 Vulcan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Experiențele trăite de o elevă a Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș în Statele Unite, unde urmeză cursurile datorită a unei mobilități în cadrul Programului „FLEX”

sebesinfo.ro

Publicat

în

În anul acesta școlar, o elevă a Colegiului Național „Lucian Blaga”, Zara Negură, urmează cursurile în Statele Unite ale Americii, ca urmare a unei mobilități în cadrul Programului „FLEX”.

Zara și-a exprimat dorința să împărtășească elevilor și profesorilor Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, experiențele trăite, ținând un jurnal.

„Ziua 1 (miercuri, 16 august 2023):
Dupa 41 de ore de zbor, în care am schimbat 3 avioane și am făcut două escale (Frankfurt și o noapte in Washington DC), am ajuns în Portland, Maine, la o oră distanță cu mașina de casa familiei mele gazdă. Am fost așteptată la aeroport de familia mea gazdă, coordonatoarea mea locală și încă doi studenți de schimb din programul FLEX. De acolo, am plecat cu mașina în Richmond, orașul în care voi locui tot anul școlar.
Am fost impresionată de faptul că majoritatea orașelor din zonă sunt extrem de apropiate de autostradă, ceea ce ușurează orice călătorie.
Am făcut pe jos un tur al orașului.
După-masa, am participat la prima întâlnire a echipei de robotică din Richmond.

Ziua 2 (joi, 17 august 2023):
Am fost la Permaquid Point Lighthouse (Farul de la Permaquid Point), care se află pe coasta de sud a statului Maine, în orașul Bristol, unde poți vizita Muzeul Pescarului și vedea oceanul cu țărmul plin de roci.

Ziua 3 (vineri, 18 august 2023):
Am facut o vizită la școală, pentru a-mi alege materiile la care vreau să iau parte anul acesta și să fac un tur al școlii. Aici, elevii au anumite materii care sunt obligatorii, dar apoi mai au câteva ore rămase libere, pentru a-și alege anumite opționale (electives) pe care și le doresc. Trebuie să îți alegi între 6 și 8 materii, în general acestea având mai multe nivele, în funcție de clasă și nivelul la care te afli tu. Am fost bucuroasă de faptul că am putut să aleg materiile și nivelul de studiu pentru acestea!

Ziua 4 (sâmbătă, 19 august 2023):
Am luat parte la un festival scoțian și irlandez, unde am văzut întreceri și concerte tradiționale și am aflat mai multe despre istoria acestor popoare, ai căror locuitori au migrat o parte, în trecut, aici, în Noua Anglie. Am văzut cum isteții câini Border Collie sunt folosiți chiar și în ziua de azi, la ferme, pentru a mâna oile și gâștele.
Seara, am luat parte, in Portland, la un concert al trupei Dispatch (trupă indie, blues și folk), a cărui atmosferă a fost unică!

Ziua 5 (duminică, 20 august 2023):
Am făcut o croazieră cu barca cu motor pe Râul Kennebec (274 km), al treilea cel mai mare râu din Maine. Am fost impresionată de cât de mulți oameni erau cu barca pe râu. Fiind o zi călduroasă și mulți locuitori din Maine deținând bărci, datorită multitudinii de râuri din stat, aceștia se plimbă cu barca și înoată. De fiecare dată când treceam pe lângă o altă barcă, la orice distanță era de noi, ne salutam cu oamenii din barca respectivă, în semn de politețe, gest care se repetă mereu, chiar și pe stradă sau atunci când luăm cina pe terasă.

Ziua 6 (luni, 21 august 2023):
Pentru că m-am înscris în echipa de “cross country running” a școlii (atletism individual sau pe echipe, în natură, pe teren cu iarbă sau pământ), azi am avut primul antrenament. În SUA, școlile oferă anumite sporturi, în funcție de sezon. Școala la care sunt eu, oferă în sezonul de toamnă cross country și fotbal (soccer). Antrenamentele pentru sporturile de toamnă încep, de obicei, cu două săptămăni înainte de începerea școlii și deocamdată, au loc în fiecare zi, de la 7:30, la 9:00.

Ziua 7 (marți, 22 august 2023):
Am plecat către Regiunea Moosehead Lake (Lacul Capul Elanului, care a fost denumit așa după forma lacului, dar și pentru că, în zonă, trăiesc foarte mulți elani). Lacul este cel mai mare din Maine și al doilea cel mare mare din zona Noua Anglie a Statelor Unite, având 305 km2. Aici, familia mea gazdă deține o cabană pe malul lacului. Natura este absolut minunată! Seara, am făcut un foc de tabără, unde am gustat, pentru prima dată, S’Mores, bezele americane.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Competență și performanță pe piața europeană a muncii, pentru elevii Liceului Tehnologic Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 2 iulie 2023, 7 elevi din clasa a XI-a A, domeniul de calificare Economic și 8 elevi din clasa P2A domeniul de calificare Turism și Alimentație Publică, însoțiți de doamnele profesoare Samoca Adriana și Topor-Sas Simona, au pornit spre Granada, Spania, în vederea realizării stagiului de pregătire practică de 3 săptămâni.

Cele două fluxuri, F1 – Tehnician în activități economice și F4 – Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație publică, sunt incluse în proiectul Erasmus + „Competență și performanță pe piața europeană a muncii”, având număr de identificare 2022-1-RO01-KA122-VET-000079843 .

Elevii stagiari vor face practica la companii spaniole, având ocazia să își îmbunătățească cunoștințele de marketing, contabilitate, servire în restaurație, să cunoască și să înțeleagă culturi diferite, să se identifice ca cetățeni europeni.

Realizarea obiectivelor acestui proiect se face cu ajutorul companiei suport Universal Mobility.

Câmpean Cristina


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes