sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » A început prima ediţie a Zilelor Cetăţii Mühlbach care se va desfăşura pe parcursul a trei zile la Sebeş

A început prima ediţie a Zilelor Cetăţii Mühlbach care se va desfăşura pe parcursul a trei zile la Sebeş

Publicat în 21.06.2013 la ora 20:55

Pregătirea pentru evenimente a început în jurul orelor 18:30 când lumea a început să iasă din casă pentru a participa la evenimentele care vor avea loc astăzi: concerte, procesiuni cu torţe, animaţie şi spectacole.

deschidere-prima-editie-serbari-cetate-muhlbach-sebesConform organizatorilor în program a apărut o mică modificare, de la ora 20.00 va avea loc la Biserica Evanghelică binecuvântare şi rugăciune pentru cavaleri, iar la ora 21.30 va avea loc la Biserica Evanghelică un concert simfonic cu orchestra COLLEGIUM MUSICUM KRONSTADT.

După doi ani în care animaţia medievală a fost inclusă în programul general al Zilelor oraşului, a venit vremea ca istoriei  acestei cetăţi să îi fie dedicat un festival medieval autentic. Sebeşul a fost încă din primele veacuri ale mileniului trecut unul dintre oraşele-cetate importante ale Transilvaniei, inclus în rândul celor cărora saşii transilvăneni le spuneau Siebenburgen. În ultimele două decenii, fiecare dintre aceste oraşe şi-a aşezat în stema proprie însemnele medievale ale cetăţii de odinioară, ca un semn al apartenenţei la o mare familie istorică europeană.

Vă prezentăm programul evenimentelor de astăzi, 21 iunie:

19.00 – Animaţie stradală cu Scutierii de Mϋhlbach

20.00 – Biserica Evanghelică: Binecuvântare şi rugăciune pentru cavaleri

21.30 – Biserica Evanghelică: Concert simfonic cu orchestra COLLEGIUM MUSICUM KRONSTADT. Piese de succes din repertoriul clasic universal

22.00 – Procesiune cu torţe prin Centrul Istoric al Sebeşului

22.30 – Animaţie cu foc cu trupa SIRIUS

23.00 – E noapte şi e frig, Seniori!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.