sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » A fost stabilit cuantumul burselor pentru elevii din Sebeş

A fost stabilit cuantumul burselor pentru elevii din Sebeş

Publicat în 03.10.2017 la ora 10:00

Consilierii locali din Sebeș au aprobat, în cea mai recentă ședință a forului local, cuantumul lunar al burselor pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat de pe raza municipiului Sebeş, aferente anului şcolar 2017-2018.

Astfel: burse de performanță – 200 de lei; burse de merit – 120 de lei; burse de studiu – 70 de lei; burse de ajutor social 35 de lei. Conform ordinului 5576 din 7 octombrie 2011, elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

Acordarea acestor burse reprezintă o formă de sprijin material, vizând atât protecţia socială, cât şi stimularea elevilor care obţin rezultate foarte bune la învăţătură şi disciplină. Bursele se acordă din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar.

Cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a consiliului local.

I. P.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.