sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » 7 hectare de orzoaică au fost distruse de flăcări la Sebeș

7 hectare de orzoaică au fost distruse de flăcări la Sebeș

Publicat în 15.07.2014 la ora 12:12

pompieri-incendiu-paioaseGarda de intervenție Sebeș a acționat în cursul zilei de ieri, pe strada Drumul lui Traian din municipiul Sebeș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o miriște și o cultură de orzoaică.

Pompierii militari au intervenit în cooperare cu SVSU Sebeș, folosind două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă. Ca urmare a incendiului au ars aproximativ 7 ha cultură de orzoaică și 9 ha de miriște producând pagube de circa 14 000 lei.

Tot ieri, Garda Sebeș a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și deșeuri, aflate pe un teren viran din strada Secașului.

Pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de situații, ISU Alba informează cetățenii că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Legislația specifică în vigoare prevede că arderea miriştilor şi vegetaţiei uscate se face numai după ce s-a obţinut acordul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi permisul de lucru cu foc de la primărie.

• După primirea acestor avize, luați următoarele măsuri:

– Izolaţi zona de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;

– Executaţi arderea numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt;

– Parcelaţi miriştea în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate;

– Supravegheaţi arderea până la finalizarea ei.

FOTO: ARHIVĂ

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.