Rămâi conectat

Actualitate

39 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 7 noiembrie 2020, în Municipiul Sebeș și comunele Câlnic, Cut, Doștat, Gârbova, Săsciori, Șpring și Vințu de Jos

sebesinfo.ro

Publicat

în

Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, astăzi, 7 noiembrie 2020, în județul Alba s-au înregistrat 194 noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Dintre aceste cazuri, 26 au fost atribuite Municipiului Sebeș, câte 3 comunelor Vințu de Jos și Gârbova, câte 2 comunelor Câlnic și Săsciori, câte 1 comunelor Cut, Doștat și Șpring.

Localitățile din care provin cele 194 de noi cazuri:

ABRUD: 7 cazuri
AIUD: 6 cazuri
ALBA IULIA: 73 cazuri
BERGHIN: 3 cazuri
BISTRA: 3 cazuri
BLAJ: 20 cazuri
BUCIUM: 1 caz
CALNIC: 2 cazuri
CIUGUD: 1 caz
CRICAU: 1 caz
CUGIR: 9 cazuri
CUT: 1 caz
DAIA ROMANA: 2 cazuri
DOSTAT: 1 caz
GALDA DE JOS: 2 cazuri
GARBOVA: 3 cazuri
IGHIU: 2 cazuri
INTREGALDE: 1 caz
LUNCA MUREȘULUI: 1 caz
LUPSA: 1 caz
METES: 2 cazuri
MIHALȚ: 3 cazuri
OCNA MURES: 4 cazuri
SANTIMBRU: 1 caz
SASCIORI: 2 cazuri
SEBES: 26 cazuri
SPRING: 1 caz
TEIUS: 7 cazuri
UNIREA: 4 cazuri
VALEA LUNGA: 1 caz
VINTU DE JOS: 3 cazuri

Vineri, în Alba au fost prelucrate 980 de probe (663 la DSP si 317 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 108.830.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2024. În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica | sebesinfo.ro

sebesinfo.ro

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena 2024 şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica | sebesinfo.ro

sampanieSfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Sfântul Constantin şi Elena

 Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin şi Elena

 Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

A început cea de-a XLIV-a ediție a Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, de la Sebeș și Lancrăm

sebesinfo.ro

Publicat

în

De 44 de ani, Sebeșul și Lancrămul își invită oaspeții prețuiți pentru a clădi împreună o nouă ediție a Festivalului „Lucian Blaga”, aici fiind obârșia evenimentului care se ivea în lumină în anul 1981, aducând „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!”.

Fondat în anul 1981 de Achim Mihu, Mircea Tomuș, Gheorghe Maniu și Ion Mărgineanu, onorat de prezența lui Constantin Noica în anul 1984, a lui Nicolae Steinhardt în 1986, Festivalul Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș și de la Lancrăm reprezintă o istorie culturală de prețuit în zilele noastre, resursele sale regăsindu-se în eforturile ale căror ecouri vrem să le ascultăm azi. Model de stabilitate și de viziune culturală, festivalul creat în jurul personalității lui Lucian Blaga a generat un pol cultural-educativ care reunește cei mai importanți exegeți ai operei blagiene, dar și instituții de educație și cultură, edituri, sub cupola Academiei Române cu care festivalul și principalul său organizator, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, are un parteneriat solid, în anul 2023 fiind semnat un nou protocol de colaborare cu Academia Română – București, prin Institutul de Filosofie și Psihologie „C. Rădulescu-Motru”, reprezentată prin Președintele Secției de Filosofie, Psihologie, Teologie și Pedagogie, acad. Mircea Dumitru și directorul institutului, C.S. I dr. Viorel Vizureanu.

Programul festivalului din acest an include două sesiuni de comunicări științifice, lansări de carte alături de edituri prestigioase, tradiționalul concurs de recitare de poezie, festivități de premiere ale concursurilor de creație, o expoziție de sculptură a artistei Doina Lie, opera rock „Meșterul Manole” pusă în act de Teatrul de Operetă „Ion Dacian”, care va fi jucată în biserica evanghelică din Sebeș. Festivalul are o pregnantă latură dedicată tinerilor, elevii din Sebeș fiind în număr mare voluntari implicați în organizare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Motociclist de 32 de ani din Sebeș, rănit într-un accident rutier produs la Alba Iulia

sebesinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 15.30, pe B-dul. Încoronării din Municipiul Alba Iulia, un bărbat de 29 de ani, din comuna Doljesti, județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă de un bărbat de 32 de ani, din Municipiul Sebeș.

În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes