sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » 327 de arbori uscați vor fi tăiați și înlocuiți cu copaci tineri în Parcul Arini din Sebeș

327 de arbori uscați vor fi tăiați și înlocuiți cu copaci tineri în Parcul Arini din Sebeș

Publicat în 31.07.2013 la ora 13:42

Parcul_Arini_SebesÎn urma unei Hotărâri adoptate ieri, 30 iulie 2013, de Consiliul Local Sebeș, 327 de copaci uscați din Parcul ”Arini”, vor fi tăiați iar masa lemnoasă rezultată va fi donată sau valorificată prin licitație publică.

Este vorba despre arbori (anin negru, plop euramerican, salcie albă,tei frasin, anin, salcie, plop) cu vârstă biologică înaintată, aflați în stare avansată de degradare fiziologică sau complet depreciați, care prin factorul de risc pe care îl implică se dovedesc a fi re3ale surse de pericol pentru locuitori și, în același timp, conferă un aspect inestetic imaginii de ansamblu a parcului.

Potrivit reprezentanții administrației locale, arborii sunt marcați pentru tăiere de către Ocolul Silvic Sebeș, și nu fac parte din categoria celor protejați prin lege deci tăierea acestora nu necesită obținerea unor avize de la Agenția Județeană de Mediu și de la Direcția Agricolă Alba.

Condițiile impuse pentru aprobarea acțiunii de curățenie din Parcul Arini sunt: plantarea în schimbul fiecărui copac tăiat a doi arbori și efectuarea operațiunilor de către personal calificat și autorizat, pentru a se evita accidentele de muncă.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.