sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » 30% din producția de șosete a Ciserom Sebeș ia drumul exportului

30% din producția de șosete a Ciserom Sebeș ia drumul exportului

Publicat în 20.06.2018 la ora 8:15

Producătorul de ciorapi Ciserom din Sebeş, o companie cu o istorie de peste 90 de ani, a obţinut anul trecut afaceri de 22,8 milioane de lei, în scădere cu circa 3% comparativ cu 2016, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

„Povestea companiei a început în anul 1927 când germanul Gustav Bahner a înfiinţat în Sebeş fabrica de ciorapi şi tricotaje. Având conducere germană şi aproximativ 150 muncitori, a reuşit într-un timp foarte scurt să se extindă şi să realizeze lunar o producţie de 210.000 de perechi de ciorapi. În anul 1944 fabrica de la Sebeş trece în patrimoniul statului continuând însă, producţia de şosete şi textile, atât pentru ţara noastră, cât şi pentru străinătate“, spune Dana Manolache, manager de vânzări în cadrul Ciserom.

Ea adaugă că între anii 1954 şi 1974, firma a beneficiat de fonduri de investiţii care s-au concretizat în utilaje şi tehnologii noi, crescând  capacitatea de producţie de 40 de ori, cu deşase ori mai mulţi angajaţi. În anul 1990 fabrica îşi schimbă numele din Ciorapi-Sebeş-România în Ciserom. Un nou rebranding a avut loc în 2012.

sursa: zf.ro

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.