sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » 200 de elevi și 34 de cadre de didactice au participat la o „Întâlnire cu istoria Sebeșului, în anul centenarului”

200 de elevi și 34 de cadre de didactice au participat la o „Întâlnire cu istoria Sebeșului, în anul centenarului”

Publicat în 05.04.2018 la ora 19:57

Municipiul Sebeș a avut plăcerea să fie gazda numerosului grup de elevi participanți la olimpiada națională de istorie, care se derulează în aceste zile la Alba Iulia.

Olimpicii au fost întâmpinați, la Sebeș, de liceeni ai Colegiului Național “Lucian Blaga”, îmbrăcați în costume populare românești și săsești, care le-au prezentat principalele obiective istorice din centrul vechi al orașului: biserica evanghelică, cetatea medievală, muzeul de istorie. Olimpicii au fost invitați să viziteze, de asemenea, biserica mare și  casa memorială “Lucian Blaga” din Lancrăm.

Muzeul Municipal “Ioan Raica” Sebeș a fost gazda simpozionului Întâlnire cu Istoria Sebeșului în anul centenar, dedicat elevilor olimpici.

În grădina muzeului, oaspeții au fost salutați de primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, care i-a felicitat pentru performanțele lor școlare în studiul istoriei, le-a vorbit despre povestea frumoasă a orașului și despre personalitățile care au dus faima acestor locuri.

Facebook 

200 de elevi și 34 de cadre de didactice au participat la o „Întâlnire cu istoria Sebeșului, în anul centenarului”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.