sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Sebeș, acuzat de trafic de droguri

2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Sebeș, acuzat de trafic de droguri

Publicat în 04.04.2017 la ora 14:53

Silviu Pleșa, un tânăr din Sebeș, implicat într-un dosar de trafic de droguri, a fost condamnat ieri, de Tribunalul Alba, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul din cadrul DIICOT – Serviciul Terotorial Alba Iulia. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată prin apel la o instanță superioară.

”(…) admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat la data de 09.03.2017 în Dosar nr. 22D/P/2017 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, între procurorul din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia și inculpatul Plesa Silviu, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc fără drept, (…) și introducere în țară de droguri de risc fără drept (…). Stabilește față de inculpatul Pleșa Silviu, … pedepsele de: – 1 an și 6 luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor (…) pe o durată de 1 an, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc fără drept, (…); – 2 ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor (…) pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de risc fără drept (…) contopește pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani și 6 luni închisoare și pedeapsa complementară de 2 ani interzicerea drepturilor (…) În baza art. 91 Cod penal suspendă executarea pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 4 ani. (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere și obligații: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Alba, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune, desemnat cu supravegherea; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. f) să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de Probațiune Alba sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate; g) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei Municipiului Sebeș sau a Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba Iulia. (…) dispune confiscarea de la inculpat a cantității de 109,4 g. fragmente vegetale pe care s-a pus în evidență THC. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei cu titlu cheltuieli judiciare avansate de stat în cauză, din care suma de 500 lei avansată în faza de urmărire penală, iar suma de 100 lei avansată în faza de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”; se arată în sentința pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Reamintim că Silviu Pleșa a fost cercetat de procurorii DIICOT Alba Iulia alături de albaiulienii Mihai Alexandru Mârza (patronul fostului bar ”Habitat”, actualul ”Studio”, din Șanțurile Cetății Alba Carolina) şi Matei Coman, împreună cu Marin Boar, din Sebeş. Aceștia au fost reţinuţi în data de 3 octombrie 2015 pentru infracțiuni din sfera traficului de droguri de risc.

La data respectivă, instanţa a decis definitiv plasarea în arest la domiciliu a inculpaţilor Mihai Alexandru Mârza, Matei Coman și Marin Boar, în timp ce Silviu Pleşa a fost pus sub control judiciar.

Mihai Alexandru Mârza şi Marin Boar au mai fost condamnați pentru infracțiuni similare, primul fiind condamnat în 2007, în județul Timiş, la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare iar al doilea în Alba, tot în 2007, la 1 an şi 8 luni închisoare cu executare.

Acest articol a fost citit de 527 ori

2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Sebeș, acuzat de trafic de droguri
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.