Rămâi conectat

Administrație

17 iunie: Ședință a Consiliului Local Sebeș. Vezi ordinea de zi

sebesinfo.ro

Publicat

în

La Primăria municipiului Sebeș se desfășoară luni, 17 iunie, ședința ordinară a consiliului local. Pe ordinea de zi se află 4 proiecte de hotărâre inițiate de primarul Alexandru Dăncilă și unul inițiat de consilierul Radu Roncea.

sedinta-consiliu-local-sebesOrdinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind încetarea contractului de închiriere a apartamentului nr. 3 din blocul nr. 53, Scara C, cartier L. Blaga – Sebeş – locuinţă construită din fonduri A.N.L.

2. Proiect de hotărâre privind însuşirea rapoartelor de evaluare a mijloacelor fixe care au făcut obiectul Contractului nr. 80/15.05.2013 subsecvent Acordului Cadru nr. 39/30.06.2010.

3. Proiect de hotărâre privind darea în administrare către Serviciul Public de Administrare a Patrimoniului a mijlocului fix ”Clădire Autogară”.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei şi a Statului de funcţii al Spitalului Municipal Sebeş, judeţul Alba.

5. Proiect de hotărâre privind încetarea contractului de asociere în participaţiune nr. 48/22057/08.08.2007 cu acordul părţilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    alin

    08.07.2013 la 13:07

    Domnilor…sunt atat de multe lucruri de rezolvat in acest oras incat timpul pare ca nu exista. Si totusi cu bunavointa d-voastra trebuie rezolvata problema tinerilor , pentru care ar trebui directionate niste investitii in vederea ceearii posibilitatii de a avea activitati extrascolare atat in domaniu sportiv cat si in domeniu cultural. Atat vreme cat ii lasam sa-si caute singuri si sa-si creeze singuri aceste activitati cu siguranta acestea se vor dezvolta si in directii gresite precum camatarie,jocuri,droguri si altele. Sunteti direct responsabili de aceste lucruri in aceeasi masura cu parintii , carora d-voastra trebuie sa le oferiti siguranta ca vor invata lucruri folositoare atata vreme cat isi desfasoara activitatea scolara in unitatile de invatamant . Este pacat ca nu putem profita mai mult de puterea de dezvoltare al acestui oras chiar si sustinant voluntari in diverse campanii care s-ar putea face la nivel de oras , aducand un aport de educatie civica , morala si culturala prin activitati ce s-ar putea creea cu fonduri minime.As vrea sa cred doriti sa va implicati si an acesta directie si cel mai important pentru inceput ar fi sa gasiti o modalitate optima prin care orice fel eveniment sau activitate sa ajunga la urechile fiecarui cetatean al acestui oras. Trebuie sa deveniti un exemplu pana la urma pentru copii care cresc in acest oras si nu numai.Trebuie sa fecem cinste celor care au fost inaintea noastra si care ne-au lasat o mostenire superba dar pe care in ultimii zeci de ani nu am stiut sa-i apreciem. Daca exista bunavoianta in ceea ce vreti sa faceti in acest oras sper sa dati curs acestei scrisori pe care v-am trimis-o cu adaugarea faptului ca as fi dispus personal sa ma implic voluntar in diferita campanii care ar putea repozitiona acest oras din punct de vadere cultural , sportiv etc.

    cu deosebit respect,

    Alin Ghenescu
    0745 003296

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Un autobuz electric a efectuat prima cursă în Sebeș. În curând vor fi puse în circulație alte 16 autobuze și microbuze electrice

sebesinfo.ro

Publicat

în

În curând, Municipiul Sebeș va avea 17 autobuze electrice și 12 stații de încărcare pentru transportul public în comun. Chiar în aceste zile s-a realizat prima cursă făcută de un mijloc de transport în comun.

„Orașul nostru se pregătește pentru transportul ecologic. Prin câștigarea a două proiecte cu finanțare nerambursabilă din Planul Național de Redresare și Reziliență (Componenta 10 – Fondul Local), Primăria Municipiului Sebeș a obținut un număr de 17 autobuze electrice și 12 stații de încărcare. Un prim mijloc de transport nepoluant a fost testat demonstrativ în ultimele zile. Am avut plăcerea să călătoresc alături de dumneavoastră.

Testele cu autobuzul electric au fost efectuate pentru noile trasee, propuse și aprobate, pentru noul serviciul de transport public local de persoane, care va funcționa la nivelul municipiului Sebeș. Noul program de transport cuprinde mai multe linii de transport și o frecvență mai mare a curselor, astfel încât să fie acoperite cât mai bine nevoile de deplasare ale locuitorilor.

Vă reamintim că în cursul lunii februarie 2024, a fost finalizată prima procedură de achiziție publică și a fost semnat contractul de furnizare în valoare totală de 19.456.500 lei, cu o companie din România, pentru primele 9 autobuze electrice, 9 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcare rapidă, termenul de realizare fiind de opt luni. Finanțarea europeană nerambursabilă prin PNRR reprezintă 100% din cheltuielile eligibile.

Parcul auto public al Sebeșului va fi întregit cu alte 8 mijloace de transport electrice, pentru care procedurile de achiziție sunt în curs”, a transmis Dorin Nistor, primarul Sebeșului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, prezent la inaugurarea oficială a modernizărilor și dotărilor aduse Secției de Pompieri Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

În prezența șefului DSU, dr. Raed Arafat, și a numeroși oficiali, azi a fost marcat un moment special la Secția de Pompieri Sebeș, modernizată și dotată pentru a face față cu succes provocărilor pe care le implică misiunile și intervențiile de urgență.

Primăria Municipiului Sebeș a susținut constant activitatea și renovarea bazei de la Sebeș, valoarea investiției fiind de aproximativ 1.430.000 lei, sumă alocată din bugetul local.

Lucrările au inclus: reparația acoperișului, asfaltarea și sistematizarea platformei inclusiv un sistem de drenaj al apelor pluviale pe aproximativ 1400 mp, demolarea și refacerea integrală a gardului (cca 50 metri liniari), amenajarea spațiilor interioare (înlocuire gresie, faianță, obiecte sanitare, instalații sanitare și termice), înlocuirea ușilor de acces la garaje, compartimentări și dotări.

Le urăm mult succes pompierilor din Sebeș în activitățile lor care deservesc comunitatea locală, precum și zonele învecinate, serviciile lor adresându-se unei populații de circa 80.000 locuitori.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Primăria Sebeș investește aproape 2,5 milioane de lei în renovarea Parcului „Zăvoi” din Petrești

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria Muncipiului Sebeș se pregătește să modernizeze parcul Zăvoi din Petrești. Proiectul de aproape 2,5 milioane de lei lansat pe SEAP aduce schimbări importante pentru petreșteni: alei pietonale sau construirea unei parcări pentru 13 autoturisme, sunt doar câteva dintre schimbările care se află pe listă.

„La Petrești, ne dorim să dezvoltăm o nouă zonă de agrement care se va întinde pe o suprafață de peste 10.000 mp, valorificând un peisaj natural generos, lângă izvor, pe malul râului Sebeș. Vom amenaja parcul Zăvoi și vom amplasa mobilier urban. Pe tot conturul parcului se vor regăsi alei pietonale pietruite. Vom amenaja o zonă dedicată sporturilor în aer liber și un loc de joacă copii. Nu va lipsi nici zona de grătar pentru petrecerea timpului liber. Parcarea va fi realizată cu dale ecologice înierbate, întreaga zonă beneficiind de un iluminat public modern. Așadar, un proiect generos destinat cetățenilor noștri, dar și turiștilor care se îndreaptă spre Valea Sebeșului și doresc să se recreeze într-un mediu natural plăcut. Sperăm ca acest loc să fie preferat de tineri, de copii, să ofere o soluție agreabilă de petrece a unor momente de relaxare și de socializare”, a transmis Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

Terenul pe care urmează să fie executate lucrările are o suprafață de 10.810,00 m² pe care se află 3 corpuri de clădire. O filigorie, un grup sanitar și un foișor care adăpostește izvorul de apă potabilă. Primele două urmează să fie desfințate, iar foișorul reabilitat.

Următoarele lucrări urmează să fie efectuate pentru renovarea parcului:

– realizarea unui traseu pietonal în incinta parcului, prevăzut cu iluminat public, supraveghere video și mobilier urban;
– realizarea unui acces carosabil și a unei parcări pentru 13 autoturisme;
– amenajarea a trei zone distincte pentru grătare și servirea mesei și loc de joacă pentru copii;
– curățarea lacului și a zonei mlăștinoase;
– desfacerea mobilierului urban degradat din incintă.

Conform documentației, scopul proiectului este:

– îmbunătățirea accesului populației comunității locale, a tuturor categoriilor de vârstă din zona Petrești la petrecerea timpului în aer liber, într-un cadru amenajat și dotat cu zonă pentru grătar;
– va facilita practicarea sportului în aer liber;
– oferă un spațiu optim pentru copii, parcul fiind dotat cu loc de joacă amenajat cu echipament corespunzător;
– îmbunătățirea calității vieții.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 2.450.581,41 lei fără TVA, respectiv 2.916,88 cu TVA. Durata estimată a lucrărilor este de 8 luni.

Data limită de depunere a ofertelor este de: 15.04.2024.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes