sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » 13 copii și un adult din Sebeș au ajuns la spital în urma unei toxiinfecții alimentare

13 copii și un adult din Sebeș au ajuns la spital în urma unei toxiinfecții alimentare

Publicat în 30.10.2014 la ora 21:35
   

spitalul-municipal-sebes13 copii și un adult au fost internați în această seară, până la ora 20.00, la Spitalul din Sebeș, secțiile Pediatrie, respectiv Infecțioase, cu simptome de toxiinfecție alimentară, prezentând forme ușoare și medii – grețuri, vărsături și diaree.  

Informația a fost confirmată de directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Horea Timiș, care a precizat că până la ora 16.00 erau internați cinci copii și un adult, iar patru ore mai târziu, alți 8 copii au necesitat tratament și internare, toți după ce au consumat alimente preparate la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 din municipiul Sebeș. Până la această oră nu se cunoaște numărul întreg al cazurilor de TIA.

Inspectorii DSP și DSVSA Alba au recoltat probe alimentare, teste de sanitație din blocul alimentar și probe biologice de la angajații unității. Până la finalizarea anchetei derulate de DSP și DSVSA Alba, activitatea unității este suspendată.

Gradinita Cu Program Prelungit Nr. 3 Sebeș este o grădiniță de stat, are arondați în jur de 90 de preșcolari, care servesc micul dejun și prânzul.

Numărul cazurilor de toxiinfecție alimentară ar putea crește.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.