sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Tribunalul Alba poate începe judecarea dosarului privind crima de la terasa „Fresko Cafe” din Sebeș

Tribunalul Alba poate începe judecarea dosarului privind crima de la terasa „Fresko Cafe” din Sebeș

Publicat în 10.10.2018 la ora 11:26

Tribunalul Alba poate să înceapă procesul în dosarul de omor în care a fost trimis în judecată inculpatul Stancu Valer, autor al crimei ce a avut loc în 16 mai 2018, în parcarea unui local din municipiul Sebeș.

Curtea de Apel Alba Iulia a constatat miercuri, 3 octombrie 2018, legalitatea sesizării instanței de judecată. Anterior, în urmă cu aproape 2 luni, Tribunalul Alba a decis returnarea la Parchet a rechizitoriului pe motiv că nu au fost introduși în cauză succesorii victimei decedate.

Parchetul și inculpatul trimis în judecată au contestat decizia, iar Curtea de Apel a stabilit definitiv că probele au fost administrate legal de către procurori.

”Desființează încheierea penală atacată și procedând la o nouă judecată: În temeiul art. 345 alin. 1 C. pr. pen. respinge cererile și excepțiile ridicate de părțile civile (…). În temeiul art. 346 alin. 2 C. pr. pen. constată legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală și dispune începerea judecății”, se susține în minuta hotărârii instanței de judecată.

În data de 1 octombrie, Tribunalul Alba a prelungit măsura arestului preventiv în cazul inculpatului Stancu Valer, în vârstă de 37 de ani. Acesta s-a predat la poliție după ce a comis crima și a recunoscut integral fapta.

Cei doi s-au întâlnit întâmplător în parcarea localului din Sebeș frecventat de personaje ale lumii interlope din zonă și, pe fondul unui conflict mai vechi, s-au luat la ceartă. La un moment dat, agresorul a lovit victima cu un cuţit, cauzându-i o leziune traumatică la inimă (plagă tăiată – înţepată toracică, cu lezarea cordului) care i-a cauzat decesul.

Autorul crimei este originar din comuna Pianu dar locuia de mai mulţi ani în localitatea Năvodari din judeţul Constanţa. Victima (Bercuciu Adrian Alin) avea 32 de ani și se căsătorise cu 10 zile înainte de a fi ucis cu sânge rece.

Crima nu a rămas fără urmări. În noaptea imediat următoare, cabana autorului, din localitatea Pianu de Sus, a fost mistuită de un incendiu, focul fiind pus intenţionat. Pagubele au fost calculate la suma de 30.000 de lei. Poliția a deschis un dosar penal și în legătură cu această faptă.

5.0
03

Comentarii

Un Comentariu la Tribunalul Alba poate începe judecarea dosarului privind crima de la terasa „Fresko Cafe” din Sebeș

  1. Andreea Răspunde

    28.10.2018 la 16:35

    Bine ia facut ca si mortu se credea smecher rau si umbla numai cu amenitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.