sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » (P) Alegeri Locale 2016 – Soluții adevărate pentru oamenii din Sebeș la transportul în comun!

(P) Alegeri Locale 2016 – Soluții adevărate pentru oamenii din Sebeș la transportul în comun!

Publicat în 30.05.2016 la ora 12:03

radu-cristian-transport-in-comun-sebesTransportul în comun în orice oraș modern este o prioritate. Nevoia de mobilitate a cetățenilor trebuie să fie o preocupare pentru administrația locală. Oamenii, indiferent de profesia pe care o desfășoară, au nevoie să se deplaseze dintr-o locație în alta. Iar mai nou, mijloacele de transport în comun devin o soluție la îndemână pentru localitățile Europei cu o populație mai mare de 20.000 de oameni.

Am vrut să observ la fața locului realitatea pe care o trăiesc mulți dintre sebeșenii care sunt nevoiți să folosească transportul în comun. Am ales o rută și am călătorit alături de oameni întrebându-i care sunt nevoile imediate pe care le au fiecare în parte. Cei mai mulți, în mod onest, fac față cu greu la costurile pe care le implică un bilet sau un abonament. În funcție de destinația aleasă către zona industrială în care lucrează, un bilet costă intre 2 și 2,5 lei în timp ce un abonament ajunge la suma de 150 de lei. O cheltuială lunară pe care un angajat ce câștigă 700 – 800 de lei o resimte puternic.
Din acest motiv, propunerea mea este să identificăm resursele bugetare pentru subvenționarea transportului pentru anumite categorii. Astfel, pensionarii alături de elevi și de studenți să beneficieze de un transport redus cu 50 la sută. Același ajutor va fi aplicat și persoanelor care au un venit lunar mai mic de 1000 de lei. În vreme ce persoanele cu dizabilități vor beneficia de transport gratuit. Nu e o măsură populistă, este o soluție pe care edilii sunt obligați să o propună. Bugetul Sebeșului poate suporta un astfel de ajutor.
Asemenea inițiative au fost adoptate și în alte centre urbane din România și chiar de afară. Doar ne-am adapta și noi unui sistem care funcționează cu rezultate și în alte părți. Acolo există solidaritatea comunității, a administrației locale pentru cetățenii care au nevoie reală de astfel de facilități. Este grija pe care o demonstrăm în felul ăsta pentru copiii noștri de a circula decent, pentru angajații care își drămuiesc foarte atent fiecare bănuț și respectul pe care îl arătăm generațiilor mai mari.
De fapt, așa ar arăta lucrurile într-un oraș cu adevărat decent!

#rânduialăcalasaşi

PRU Alba – Publicitate electorală

Facebook 

(P) Alegeri Locale 2016 – Soluții adevărate pentru oamenii din Sebeș la transportul în comun!
5 (100%) 1 vote

Comentarii