Rămâi conectat

Actualitate

Workshop de încondeiat ouă din lemn organizat de Kronospan Sebeş

sebesinfo.ro

Publicat

în

kronospan-sebes-incondeiere-oua-apr-2016Sâmbătă și duminică, parcarea din faţa firmei Kronospan a fost animată de zeci de copii care au participat la workshop-ul de încondeiat ouă din lemn organizat de companie.

Copiii au avut la dispoziție, ouă din lemn, acuarele multicolore si pensule, cu care şi-au demonstrat creativitatea şi talentul şi au creat cele mai frumoase cadouri de Paşti.

Oana Bodea, Director PR Kronospan Sebeș: “Ne bucurăm că această activitate a marcat începutul pregatirilor pentru Sărbătorile Pascale. Mulţumim locuitorilor Sebeşului că au fost alături de noi şi că au răspuns în mod pozitiv invitaţiilor noastre. În plus, promitem că vom continua seria de manifestări dedicate comunităţii locale şi cu alte activităţi interesante, pe care le vom anunţa periodic.”

Activitatea s-a desfăşurat sub egida Campaniei iniţiate în 20 februarie 2016, ”Pentru un Sebeş informat. Respirăm acelaşi aer”. Scopul principal al acesteia este de a oferi detalii referitoare la legislaţia de mediu implementată de Comisia Europeană, informaţii cu privire la formaldehidă şi pulberile utilizate în procesul de producţie, dar şi la activitatea curentă şi la instalaţiile folosite de către Kronospan Sebeş pentru reducerea emisiilor în atmosferă. Un alt obiectiv al Campaniei este implicarea activă în viaţa locală, în vederea stabilirii unor punţi de comunicare cu privire la aspecte de interes general ale activităţii desfăşurate de către compania Kronospan şi modul în care această răspunde nevoilor şi necesităţilor membrilor comunităţii

Până acum, pe lângă activitatea de încondeiere a ouălor, au mai fost organizate sub egida acesteia două activităţi: atelierul de pictură căsuţe din lemn, care a reunit peste 140 de participanţi pentru a marca Ziua Mamei, urmat de activitatea de ecologizare a stadionului Pielari, în urma căreia s-au strâns peste 3,5 tone deşeuri.

Cei doi organizatori ai acestei campanii au o activitate constantă în problemele de protecţie a mediului.

Asociația Planeta Verde este o asociaţie nonprofit înfiinţată în anul 2010, ai cărei membri fondatori au o experienţă vastă în domenii precum: mediu și schimbări climatice, servicii publice, amenajarea teritoriului, energii regenerabile, turism, cultură civică şi dezvoltare durabilă.

Kronospan Sebeş este cel mai mare producător de plăci pe baza de lemn din România. Compania și-a arătat constant deschiderea pentru informarea corectă a cetățenilor cu privire la orice aspect de mediu legat de activitatea de producție pe care o desfășoară la Sebeș. De asemenea, la nivel local și național compania s-a implicat in diferite campanii în domeniul protecției mediului. În total, în cadrul acțiunilor de mediu au fost curățate peste 100 de hectare de teren. Iar prin proiectul „Mereu Verde”, debutat în anul 2008 sub sloganul „Plantăm viitorul împreună!”, Kronospan desfăşoară periodic activităţi de împădurire, cu implicarea atât a autorităţilor locale şi naţionale, cât şi a partenerilor sociali (instituţii de învăţământ, ONG-uri etc.). Până acum, proiectul „Mereu Verde” a însemnat plantarea a peste 100.000 de puieţi. Kronospan va continua să fie un membru activ al comunității în mijlocul căreia își desfășoară activitatea și să creeze programe și activități care sprijină dezvoltarea socială, economică și culturală a comunității locale.

Comunicat de presa


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 50 de ani din Sebeș rănit, după ce a fost surprins și accidentat de un autoturism, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă

sebesinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 17 aprilie 2024, în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri din Sebeș au intervenit pe raza localității Răchita unde s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele cercetări efectuat de polițiști, a rezultat că un bărbat de 50 de ani, din Municipiul Sebeș, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă, ar fi fost surprins și accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din localitatea Răchita, comuna Săsciori.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale ușoare și a primit îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Doi bărbați din județul Sibiu, care ar fi tăiat 45 de arbori de pe fondul forestier aparținând Municipiului Sebeș, reținuți de polițiști

sebesinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 17 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au efectuat două percheziții, ambele în comuna Gura Râului, județul Sibiu, în vederea documentării activității infracționale a doi bărbați, de 38 respectiv 48 de ani, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari, din fondul forestier național, indiferent de forma de proprietate, faptă prevăzută de art. 107 din Legea 46/2008 – Codul Silvic.

Din cercetări a rezultat că, în luna iulie 2021, bărbatul de 38 de ani, la îndemnul celui de 48 de ani, care era administrator al societății comerciale pentru care lucra acesta, folosindu-se de un excavator, ar fi doborât, fără drept, 45 de arbori din fondul forestier național, aparținând municipiului Sebeș.

Din cercetări a rezultat că materialul lemnos astfel exploatat ar fi avut un volum de 96 de metri cubi, iar prejudiciul a fost evaluat la 55.060 lei.

La percheziții au fost ridicate documente contabile și medii informatice de stocare a datelor, în vederea continuării cercetărilor, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

Față de bărbatul de 38 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Față de bărbatul de 48 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya din Sebeș, de Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor

sebesinfo.ro

Publicat

în

Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să atragă atenția asupra unor valori inestimabile și irepetabile, în multe cazuri puse în pericol și chiar amenințate cu distrugerea.

ICOMOS este o organizație profesională neguvernamentală, fondată în anul 1964, ce reunește specialiști și experți care activează în domeniul protejării și valorificării monumentelor și siturilor arheologice. Activitatea acesteia se bazează pe principiile consacrate în Carta Internațională din 1964, privind conservarea şi restaurarea monumentelor şi siturilor, cunoscută şi sub numele de Carta de la Veneția.

Prin sărbătorirea Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor, inițiativă care datează din anul 1982, ICOMOS urmărește să atragă atenția opiniei publice asupra diversității, a stării de conservare a patrimoniului imobil, precum și a importanței acestuia în dezvoltarea durabilă a comunităților. Totodată, această zi este o bună oportunitate pentru administratorii monumentelor să-și facă cunoscute patrimoniul și activitatea și, în același timp, să strângă legăturile cu publicul vizitator.

În fiecare an, ICOMOS propune o temă generală la care comitetele naționale și instituțiile partenere pot subscrie prin activitățile pe care le organizează pentru a celebra această zi. Anul acesta tema propusă este „Dezastre și conflicte prin prisma Cartei de la Veneția” (Disasters & Conflicts Through the Lens of the Venice Charter), iar prin alegerea acesteia se dorește punerea în discuție a rolului pe care acest document îl joacă în aceste vremuri tumultoase în conservarea patrimoniului. Alegerea temei nu este întâmplătoare, anul acesta împlinindu-se 60 de ani de la adoptarea Cartei de la Veneția, document care, între altele, a trasat principiile resaturării și conservării moderne a patrimoniului construit.

Și în România există un comitet național ICOMOS, ce s-a constituit în anul 1970, și care transpune în practică măsurile dispuse și activitățile propuse de consiliul de conducere al organizației. La nivelul întregii țări, există peste 30.000 de monumente de arhitectură, așezări și situri arheologice, înscrise în Lista Monumentelor Istorice (LMI) și care beneficiază de protecția asigurată de cadrul legislativ din domeniu.

Municipiul Sebeș, dat fiind specificul medieval bine conservat al centrului său istoric, se numără printre localitățile care dețin un număr însemnat de monumente. La ultima actualizare a LMI, în anul 2015, de pe arealul orașului și al localităților aparținătoare erau clasate: 15 așezări și situri arheologice, cinci ansambluri urbanistice și de arhitectură și 35 de monumente istorice.

Datarea acestora din urmă acoperă un interval de timp destul de larg, cuprins între secolele XIII şi XX. Dintre monumentele cele mai importante, trebuie amintite ansamblul bisericii parohiale evanghelice din Sebeș (alcătuit din biserica Sf. Maria – sec. XIII-XV, Capela Sf. Iacob – sec. XIV-XV, fortificația bisericii şi Casa Clopotarului – sec. XV-XVIII), fosta mănăstire dominicană – sec. XIV-XV, Casa Zápolya sec. XV-XVIII, fortificația orașului – sec. XIV-XVII, Casa natală a lui Lucian Blaga din Lancrăm și ansamblul bisericii evanghelice din Petrești (sec. XIV-XVIII), care, de decenii, sunt adevărate atracții atât pentru publicul local, cât și pentru turiști.

Dorim să celebrăm și noi această zi, împreună cu publicul nostru. Vă așteptăm să vizitați, între orele 8 și 16, Casa Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval, care în prezent adăpostește Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș. Intrarea este liberă!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes