Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Ieri a avut loc la Sebeș prima ediție a Festivalului de Muzică Ușoară și Folk ”Universul Copilăriei”

sebesinfo.ro

Publicat

în

universul-copilariei-sebes-2015Prima ediție a Festivalului de Muzică Ușoară și Folk ”Universul Copilăriei” a debutat ieri, 13 iunie 2015, la Sebeș.

Peste 40 de copii, din mai multe orașe ale țării au urcat pe scena Casei de Cultură ”Lucian Blaga”, pentru a-și face remarcat talentul. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, muzică ușoară și folk. Printre cei care au urcat pe podiumul festivalului se numără și elevi din Alba Iulia și Sebeș. Este vorba despre Carmen Les, Serban Gosa, Damaris Les din Alba Iulia, Rebeca Blaga  și grupul ”Noi trei”, din Sebeș.

Elevi din Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Victoria, Alba Iulia, Ocna Mureș și Sebeș s-au întrecut, sâmbătă, în cadrul primei ediții a Festivalului de Muzică Ușoară și Folk ”Universul Copilăriei” de la Sebeș.  Este vorba despre elevi de la Palatele Copiilor, alături de care la eveniment s-au aflat și cei care le-a insuflat din tainele muzicii – prof. Vecsei Daniel, Botoroaga Claudiu – Palatul Copiilor Sibiu,  prof. Manescu Valentina de la Palatul copiilor Râmnicu Vâlcea,  prof. Daniel Avram  – Palatul Copiilor Alba Iulia,  prof. Avram Alin, Halmagiu Mihai – Clubul Copiilor Victoria și prof. Corpodean Corina din Sebeș.

În cadrul festivalului, s-au oferit diplome tuturor participanților, iar cei mai buni dintre ei au primit și premii in bani.
Juriul a fost format din: inspector general adj. Narcisa Bucureștean, prof. Daniela Rus și director adj. Feraru Stelian, de la Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia.
Jurizarea s-a făcut pe categorii de vârstă.

Printre câștigatori se numără:

Muzica usoara solo – Locul I
Radu Gabriela (cls. I-II Sibiu)
Blaga Rebeca  (cls. III-IV Sebes)
Simionescu Dominique(cls. VII-VIII Sibiu)

Folk solo – Locul I
Hant Ruben( cls. III-IV Sibiu)
Vescei Daniel (cls.V-VI Sibiu)
Les Carmen( cls. VII-VIII Alba Iulia
Gosa Serban( cls. IX-X Alba Iulia)
Les Damaris (cls XI-XII Alba Iulia)

Grupuri Folk – Locul I
H2( Hant Ruben si Hant Debora- Sibiu)
Noi trei (Sebes)
Calioppe(RM)

Prin Festivalul ”Universul Copilăriei”, organizatorii și-au popus descoperirea de noi talente și stimularea acestora în domeniul interpretării muzicii ușoare și folk. Prezent la festival, primarul Alexandru Dăncilă a încurajat acest tip de eveniment.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Sebeș și Consiliul Local Sebeș, Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebeș, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Clubul Copiilor Sebeș.Evenimentul a avut și un sponsor răcoros, Alpin 57 Lux, care a oferit înghețată tuturor celor prezenți. De asemenea, un sprijin deosebit în organizare a venit din partea prof. Constantin Salapi, directorul Centrului Cultural Lucian Blaga.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Rezultate foarte bune obținute de elevii Liceului German Sebeș, la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru școli cu predare în limba minorităților

sebesinfo.ro

Publicat

în

Între 11 și 14 aprilie 2024, Aradul a găzduit faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru școli cu predare în limba minorităților naționale și pentru românii din diaspora.

Lotul național al Liceului German Sebeș a fost alcătuit din 9 elevi, după cum urmează: Mihai Istrate (clasa a V-a), Ștefan Șuvaina (clasa a VI-a), Fabian Mucsi-Amariței, Alex Ursu-Carat (clasa a VII-a), Alisa Truța (clasa a VIII-a), Ana Capătă (clasa a IX-a), Tamara Mihaela Șuteu, Darius Răulea (clasa a X-a) și Oana Ștefania Horhat (clasa a XII-a).

În urma competiției, elevii noștri au adus acasă următoarele premii: Oana Horhat-premiul II (profesor îndrumător: Dana Vlad), Tamara Mihaela Șuteu-mențiune (profesor îndrumător: Dana Vlad), Ana Capătă-premiul special (profesor îndrumător: Lacrima Bădescu), Fabian Mucsi-Amariței-premiul special (profesor îndrumător: Dana Vlad).

Felicităm munca depusă atât de elevii noștri, cât și de doamnele profesoare Dana Vlad și Lacrima Bădescu, cele care au asigurat pregătirea și au urmărit evoluția elevilor participanți!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Echipa Liceului Tehnologic Sebeș, locul III la faza județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială

sebesinfo.ro

Publicat

în

Echipa PRIETENI CU ZÂMBETUL a Liceului Tehnologic Sebeș, formată din DAMIAN ANA-MARIA, FĂȚAN ELENA GEORGIANA, PETRUȚ MARIA DARIA, ZĂMORA DARIA MELISA și STERP  BIANCA  GEORGIANA, eleve ale clasei a X-a A, sub coordonarea domnului profesor VASILE CREȘTIN, a obținut PREMIUL III la Concursul Național de Planuri de Afaceri Maratonul pentru Educație Antreprenorială Alba,   organizat de CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, la Casa de Cultură a Studentilor din Alba Iulia, în data de 15.04.2024.

Echipa mulțumește, în mod deosebit, conducerii Liceului Tehnologic Sebeș pentru sprijin, dar, nu în ultimul rând, și susținătorilor, colegilor din clasele a IX-a, a X-a și a XII-a, Tătar Carlos, Vlad Timeea, Drăgușin Antonia, Codău Răzvan, Buda David, Băcilă Adelina, Băcăințan Bianca, Drăguescu Marius, Florea Teodora, Hațegan Claudiu și Topor-Sas Andrei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Andra Ghişoiu, elevă a Colegiului National „Lucian Blaga” Sebes, a câștigat Premiul de Excelență la Concursul interjudetean de matematică „Pitagora”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Un moment de mândrie pentru comunitatea educațională din Sebeș: Andra Ghişoiu, o elevă dedicată și talentată a Colegiului Național „Lucian Blaga”, a fost distinsă cu Premiul de Excelență la cea de-a XXIII-a ediție a Concursului interjudețean de matematică „Pitagora”.

Acest premiu, cel mai înalt din cadrul competiției, a fost acordat în recunoașterea performanței sale remarcabile la nivelul clasei a VI-a, unde Andra a reușit să se distingă printre peste 300 de elevi veniți la acesta competitie din județele Alba, Mureș, Cluj și Sibiu. Succesul său subliniază excelența academică și contribuie la renumele deja stabilit al Colegiului Național „Lucian Blaga”.

Concursul „Pitagora” a avut loc sâmbătă, 6 aprilie 2024, la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia și s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial, clasele IV-VIII. Acesta încurajează dezvoltarea personală și cognitivă a participanților, punându-le la încercare abilitățile matematice și pregătindu-i pentru viitoarele provocări profesionale și sociale.

La baza succesului Andrei stă dedicarea și expertiza profesorului său de matematică, Liliana Lorintz, care a ghidat-o prin complexitățile materiei și a contribuit semnificativ la pregătirea ei pentru competiție. Acest triumf reafirmă angajamentul Colegiului Național „Lucian Blaga” față de promovarea excelenței în educație și susținerea elevilor în atingerea celor mai înalte standarde academice.

Evenimentul este susținut de un parteneriat solid între Inspectoratul Școlar Județean Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația de părinți a Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș”, subliniind importanța colaborării comunității în sprijinirea educației de calitate. Înscris în Proiectul Educațional „Matematica și starea de bine” și având numărul CPEERI 2023-2024, nr.24953/01.02.2024, concursul „Pitagora” demonstrează angajamentul constant al instituțiilor educaționale și autorităților locale față de dezvoltarea armonioasă și integrată a tinerilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes