Rămâi conectat

Politică

Datorită votului Alianţei Creştin-Liberale (ACL), la Sebeş copiii pot începe anul şcolar în condiţii bune

redacția sebesinfo.ro

Publicat

în

  • Interviu cu viceprimarul municipiului Sebeş, Adrian Bogdan

adrian bogdan– Domnule Adrian Bogdan, astăzi începe şcoala. Sunt pregătite şcolile din Sebeş pentru primul clopoţel?
– În cea mai mare parte, da. În cele mai multe şcoli din Sebeş şi din localităţile aparţinătoare, noul an şcolar va demara în locaţii reabilitate şi bine dotate pentru că am avut grijă pe parcursul verii, în timpul vacanţei, să ne ocupăm de aceste aspecte. Am avut grijă ca, împreună cu grupul de consilieri ACL din Consiliul Municipal Sebeş, să alocăm resursele materiale necesare pentru ca şcoala să poată începe fără probleme.
Din păcate, nu pot spune că în toate şcolile, pentru că în unele dintre ele încă se mai lucrează. În aceste cazuri, schimbarea politică a directorilor, operată de PSD, doar de dragul de a-şi numi propriii membri de partid în funcţii de conducere, a făcut ca lucrările de reabilitare să întârzie şi copiii să vină, în 15 septembrie, la şcoli în care încă se mai lucrează. Chiar şi aşa însă, urmărim ca lucrările să se finalizeze cât mai repede şi disconfortul creat copiilor, cadrelor didactice şi părinţilor să fie minim.
Am fost de mai multe ori la faţa locului să văd cum merg lucrările şi nu cred că vor fi probleme serioase. Am discutat şi cu constructorii şi toată lumea a înţeles că trebuie să ne mobilizăm. E păcat însă că politicul şi-a vârât coada şi nişte oameni care habar nu au de administrare şi de administraţie au încurcat lucrurile şi au întârziat aceste lucrări.
– În general, autorităţile se cam ocupă de centru şi uită de zonele situate mai la margine. La Sebeş care este situaţia? Aţi făcut lucrări şi la şcolile de pe sate? Daţi-ne şi câteva exemple de intervenţii să putem înţelege mai bine ce s-a lucrat în această vară.
– Eu personal şi grupul de consilieri pe care îi reprezint şi alături de care muncesc, am avut mereu crezul că trebuie să ne ocupăm de toate zonele Sebeşului, nu doar de centru. Toţi suntem cetăţeni ai acestui oraş, indiferent de zona sau de localitatea în care locuim şi toţi avem nevoie să ne deplasăm în diferite zone din oraş, fie că mergem la muncă, la piaţă, la şcoală sau la doctor. De la aceeaşi abordare am plecat şi când ne-am preocupat de şcoli. E important ca elevii să poată învăţa în condiţii bune în toate şcolile din oraş şi să aibă aceleaşi şanse la învăţătură, fie că sunt în centrul oraşului sau într-o localitate aparţinătoare.
Din păcate, conducerea PSD de la Inspectoratul Şcolar nu gândeşte la fel şi pentru ei nu a contat decât carnetul de partid. Altfel nu-mi explic schimbarea din funcţie a directorilor de şcoli, oameni cu experienţă şi cu rezultate foarte bune, şi înlocuirea lor cu nişte cadre de nădejde ale partidului.
În ceea ce priveşte lucrările la şcoli, chiar dacă a fost vară, a fost perioada concediilor şi a vacanţei, eu şi consilierii ACL am fost tot timpul în alertă pentru a ne ocupa de şcoli. Numai în luna concediilor, în august, de exemplu, am adoptat două noi Hotărâri ale Consiliului Municipal Sebeş, prin care am contribuit la reabilitarea şi dotarea şcolilor. Astfel, prin una dintre aceste hotărâri, am suplimentat bugetul pentru învăţământ cu 897,09 mii de lei noi, iar prin cealaltă hotărâre am majorat aceste sume cu încă 633,43 mii de lei noi. Sunt bani care au fost alocaţi atât pentru dotări cât şi pentru reparaţii. Ca exemple, vă redau doar câteva pentru că lista este lungă şi plină de detalii tehnice: lreparaţii la acoperişul Şcolii Gimnaziale nr. 2 şi dotarea cu un nou complex de joacă pentru copii. Tot aici am alocat fonduri pentru documentaţiile necesare reabilitării sălii festive şi mansardării atelierului; lreparaţii curente la Colegiul Blaga, reabilitarea internatului, a sălii de festivităţi şi dotare cu mobilier, video-proiectoare, copiator şi alte bunuri funcţionale; lreparaţii curente la Liceul Sportiv, reparaţii la faţadă, dotare cu echipament sportiv şi reparaţii la echipamentul de forţă; lreparaţii curente la Liceul Industrial şi extinderea încălzirii centrale la clădirea cu clasele I-VIII; lreparaţii curente la Şcoala Gimnazială din Petreşti şi întocmirea documentelor necesare împrejmuirii terenului de fotbal şi a grădiniţei. Mai trebuie spus că bani s-au alocat şi pentru transportul copiilor la diferite competiţii sau pentru plata serviciilor de curăţenie, care sunt aspecte la fel de importante.
– Am văzut că schimbarea directorilor de şcoli creează probleme în mai multe locuri din judeţ. Săptămâna trecută a fost un protest al părinţilor nu departe de dumneavoastră, la Şpring. Care este atmosfera la Sebeş, ce spun părinţii?
– Trebuie să vă spun că şi eu resimt la cald aceste probleme pentru că dincolo de funcţia administrativă pe care o am, sunt şi părinte. Am discutat cu mulţi părinţi zilele acestea şi foarte mulţi sunt revoltaţi. Nu înţeleg de ce au fost schimbaţi directorii în timpul vacanţei, pe şest, fără să fie consultat şi Consiliul de Părinţi şi mai ales nu înţeleg de ce au fost schimbaţi directori buni, cu experienţă şi cu rezultate. Din păcate, conducerea PSD a Inspectoratului Şcolar Alba a avut în vedere un singur criteriu: cine nu are carnet roşu de partid zboară! S-a ajuns astfel la situaţii cel puţin ciudate, în care oameni cu rezultate foarte bune – cum este cazul domnului Nicolae Moga, pe care îl cunoaşte tot oraşul, de la Colegiul Blaga, unde opt ani de zile a dovedit că este un manager responsabil, un administrator adevărat, dar şi un cadru didactic bun, sub conducerea căruia şcoala a avut rezulate deosebite la concursuri şi olimpiade, a fost schimbat pentru că nu era membru PSD. Omul acesta nu era membru în niciun partid şi politica sa era educaţia, dar pentru PSD nu a contat…
– Un gând pentru cei care, de luni, vor trece iarăşi băncile şcolii?
– Copiilor le doresc mult succes şi îi sfătuiesc să înveţe cât mai bine. Eu, de aici de la primărie, le promit că voi fi în continuare alături de ei şi voi sprijini performanţa, aşa cum am făcut-o mereu, fie că e vorba de burse sau de sprjin pentru participarea la concursuri, olimpiade şi întreceri. Iar celor care intră în an terminal, le transmit cu toată responsabilitatea, să pună mâna pe carte şi să înveţe cât mai bine pentru examenul de maturitate. Chiar dacă, de câteva zile, în România condusă de un domn care s-a remarcat prin copiat, nu prin învăţat, poţi merge la facultate fără să ai bacalaureat, trebuie să ştie că acest lucru este doar o înşelătorie! Nu trebuie să-şi fure singuri căciula şi să se bazeze pe acest statut înşelător de preudo-studenţi fără bacalaureat. Angajatorii cer calitate, iar calitatea se obţine doar prin învăţătură!
Părinţilor şi cadrelor didactice deopotrivă le cer scuze pentru lucrările nefinalizate. Din păcate, nu e întotdeauna aşa cum planifici, dar îi rog să ne mai păsuiască puţin şi vom rezolva şi aceste impedimente.
Celor de la inspectoratul şcolar le transmit că dacă oricum nu ne ajută, măcar să nu ne mai încurce. Ne-au făcut destul rău schimbând manageri foarte buni doar în baza carnetului de partid. Oricum, de când PSD-ul a venit la conducerea I.S.J., nu ne-au fost deloc alături şi au rămas surzi la nevoile noastre. Măcar să aibă bunul simţ şi să nu ne mai încurce că, încet-încet, ne rezolvăm noi problemele, aici, pe plan local.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Fostul viceprimar liberal al Sebeșului, Adrian Bogdan va candida la primărie din partea AUR

sebesinfo.ro

Publicat

în

Adrian Bogdan, unul dintre cei mai vechi membri PDL din Sebeș, ajuns în PNL în urma fuziunii dintre cele două partide, a anunțat pe o rețea de socializare că va candida la primărie din partea AUR. Bogdan a fost viceprimar din partea PNL până în anul 2021, când a fost revocat prin votul consilierilor locali.

„DA! Voi candida pentru funcția de primar al Sebeșului.

De data aceasta VOM câștiga împreună pentru că sunt decis să fac echipă numai cu sebeșenii!

Și asta pentru că voi fi primarul tuturor.

Sunt un om cu defecte, dar și cu enorm de multe calități. Spre deosebire de toți ceilalți, pe mine mă cunoașteți cu toții, pentru că sunt născut și crescut aici. Toți cei 53 de ani ai mei i-am petrecut, i-am investit aici, în Sebeș!

Astăzi am ales și un alt drum politic, alături de un partid care crede și susține valori importante și pentru mine, și pentru noi sebeșenii: FAMILIA, PATRIA, CREDINȚA și LIBERTATEA.

Mulțumesc echipei AUR pentru că îmi acordă această încredere.

Din Sebeș, pentru Sebeș!” a scris Adrian Bogdan pe facebook.

În aceeași notă, senatorul Călin Mătieș le-a urat bun venit lui Adrian Bogdan și celorlalți colegi care au trecut în AUR:

„De astăzi, la SEBEȘ se naște un nou vis, se clădește în sfârșit un VIITOR AUTENTIC pentru acest municipiu atât de important la nivelul județului Alba și chiar a Transilvaniei.

Le urăm bun venit colegilor noștri de la Sebeș în frunte cu Omul ADRIAN BOGDAN, fostul viceprimar dat jos de frică, în cel mai rușinos și nebărbătesc mod posibil de actualul primar PNL. Metehnele comuniste vor fi strivite de forța schimbării și la Sebeș, iar partidul stat PNL va trebui să se recunoască înfrânt de dragostea sinceră a sebeșenilor autentici pentru orașul lor natal.

Experiența administrativă, faptul că este om al locului și politicianul din Sebeș care iubește cel mai mult dintre toți politicienii SEBEȘUL, îl face pe ADRIAN BOGDAN cel mai important candidat și viitorul primar al acestei urbe cu o istorie atât de bogată în spate.

De astăzi, SEBEȘUL va fi de AUR!!! Pentru că sebeșenii sunt de AUR!” a transmis Călin Mătieș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Radu Cristian, consilier local PSD: „Sebeșul este orașul nostru, iar acest lucru nu l-a înțeles actuala administrație”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Iubesc Sebeșul. M-am născut și am crescut în acest frumos oraș și sunt convins că se pot face mai multe lucruri pentru municipiul nostru.

În timp ce pentru alții corectitudinea este o alegere, pentru mine este definiția modului de a trăi.

În ultimii ani, am arătat cum actualul primar a risipit banii publici ai sebeșenilor, cum echipa adusă de la Alba Iulia a devalizat orașul, unii fiind condamnați și penal, dar și ce trebuie să facem pentru a dezvolta mai mult municipiul.

Sebeșul este orașul nostru, iar acest lucru nu l-a înțeles actuala administrație.

Am fost primul care a vorbit despre construcția unui nou spital modern, despre reabilitarea centrului istoric, despre o centură a orașului, despre reabilitarea termică a clădirilor, despre drumuri asfaltate corespunzător și un nou parc industrial.

Mulți mi-au zis că am fost singurul care s-a luptat în mod real cu Dorin Nistor. Îmi asum cu mult curaj acest lucru. Nu pot fi acuzat de blat și nici că l-am adus la primărie.

Totodată, mă întreabă sebeșenii ce mă mână în această bătălie. Și le spun simplu: dorința de dreptate pentru sebeșeni. Vreau să le dau un exemplu copiilor mei care s-au născut și locuiesc în Sebeș, că noi putem mai bine și că nu acceptăm să fim conduși în direcția greșită. Nu sunt perfect, dar cu siguranță avem o echipă mai bună decât cei de la PNL. Nu am o mașină de lux, dar nu văd în asta un minus, pentru că sunt bogat cu o familie minunată.

Sunt de profesie profesor și lucrez în administrație. În urmă cu 8 ani am fost un candidat tânăr și am produs surpriza. Cu puțin noroc câștigam. Acum 4 ani, m-am alăturat echipei Partidului Social Democrat dar atunci era un val anti-PSD pe care l-am înțeles și respectat. Și Dorin Nistor a pierdut de două ori. Și Oana Badea la Aiud a pierdut de două ori.

Astăzi, cu mult mai multă maturitate, cu mult mai multă experiență, înțelegând că nu le știu pe toate dar tot din dorința de a face bine, îmi asum această responsabilitate de a mă lupta cu mafia care controlează Primăria din Sebeș.

Îmi doresc o administrație onestă în folosul cetățeanului, iar de aceea propun sebeșenilor un parteneriat real, cinstit, transparent, pentru dezvoltarea municipiului Sebeș. Vă propun o viziune de viitor în care fiecare cetățean să fie respectat și ascultat.

Am în spatele meu echipa de specialiști ai Partidului Social Democrat, pe europarlamentarul Victor Negrescu, pe subprefectul Corneliu Mureșan, amândoi locuitori ai Municipiului Sebeș, dar cel mai mult mă bucur că vă am pe dumneavoastră alături de mine. Este timpul pentru o schimbare reală, de o nouă șansă pentru municipiul Sebeș. Orașul nostru nu mai trebuie condus de la distanță, el trebuie condus cu oamenii din Sebeș pentru sebeșeni.

Consilier local al PSD Sebeș,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Radu Cristian, consilier local: „Am obținut peste 600.000 de euro pentru achiziționarea de aparatură medicală destinată Spitalului Municipal din Sebeș”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Am obținut peste 600.000 de euro pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru Spitalul Municipal din Sebeș. În urma demersurilor noastre, Ministerul Sănătății, condus de social-democratul Alexandru Rafila, alocă o sumă record pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă pentru mai multe secții și compartimente ale Spitalului Municipal.

Aparatura medicală performantă este cheia pentru diagnosticarea corectă a afecțiunilor, tratarea lor eficientă și salvarea de vieți. La Sebeș, avem cadre medicale de excepție, care au nevoie de aparatură medicală performantă cu care să lucreze pentru a salva vieți. Este important să vedem cum pacienții se vindecă și se reîntorc la familii. Consider că adevărata valoare a unei comunități stă în oamenii săi.

Printre beneficiarii acestei investiții se numără secțiile și compartimentele obstetrică-ginecologie, chirurgie, neonatologie, fizioterapie, ortopedie și traumatologie, precum și laboratorul de radiologie și imagistică medicală, laboratorul de analize medicale sau ambulatoriul integrat. Investițiile în aparatură medicală sunt extrem de importante pentru creșterea calității serviciilor medicale acordate.

De asemenea, împreună cu europarlamentarul Victor Negrescu am discutat cu ministrul Sănătății despre noi soluții de dezvoltare a serviciilor medicale la Sebeș. Unul dintre obiectivele propuse este extinderea spitalului prin construcția unui nou corp, cu scopul de a asigura cele mai bune condiții medicale pacienților. În acest sens, căutăm resurse financiare pentru începerea acestui proiect, care ar aduce beneficii semnificative comunității locale.

Ne implicăm pentru a oferi servicii medicale de calitate și accesibile tuturor locuitorilor, în conformitate cu standardele europene. Sănătatea este un domeniu prioritar pentru bunăstarea unei comunități.

Consilier local al PSD Sebeș,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes