Rămâi conectat

Actualitate

Călătoria cu autobuzele Voltrans Sebeş este mai scumpă cu până la 30 la sută

redacția sebesinfo.ro

Publicat

în

autobuzConsilierii judeţeni au aprobat în cadrul şedinţei din 27 februarie noile tarife pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, utilizate de către operatorul de transport rutier S.C. Voltrans S.A., cea mai importantă majorare fiind în cazul biletelor şi abonamentelor pe distanţa de 1 – 3 km: 28,6% la bilete, respectiv 23,3%, la abonamente.

Adoptarea proiectului n-a fost însă una lipsită de „tamponări” între Puterea şi Opoziţia din Consiliul Judeţean Alba, PNL punând tunurile pe PSD, în prima şedinţă după ruperea USL la nivel central. Operatorul de transport rutier Voltrans efectuează serviciul de transport public de persoane prin curse regulate pe următoarele trasee judeţene: Sebeş – Şugag – Tău, Sebeş – Săsciori – Dobra, Sebeş – Şugag; Sebeş-Laz-Căpâlna, Sebeş – Săsciori – Loman, Sebeş – Răchita, Sebeş – Pianu de Sus – Strungari, Sebeş – Sibişeni – Pianu de Sus; Sebeş – Cut, Sebeş – Şpring – Roşia de Secaş, Sebeş – Cunţa – Doştat, Sebeş – Şpring – Ohaba, Sebeş – Şpring-Vingard, Sebeş – Câlnic – Gârbova, Sebeş – Gârbova – Cărpiniş, Sebeş – Câlnic – Deal. Potrivit expunerii de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre, Voltrans Sebeş a solicitat majorarea tarifelor de călătorie aprobate prin HCJ Alba nr. 33/23.02.2012, invocând creşterea cheltuielilor specifice serviciului, în perioada martie 2012 – ianuarie 2014, la carburanţi (de la 4,3629 lei/litru la 5,31097 lei/litru), amortizare (în anul 2012 a cumpărat 6 autobuze şi două microbuze), piese de schimb, anvelope şi acumulatori şi alte materiale de întreţinere. O pondere însemnată o au cheltuielile cu taxe, impozite şi autorizaţii (ITP, RCA, CASCO) şi cele generate de creşterea salariului minim brut pe economie (cu 21,43%), ce a determinat implicit o creştere cu aproximativ 10% a fondului de salarii şi a cheltuielilor aferente. În plus, din acest an Voltrans plăteşte 1524 de euro lunar pentru accesul în autogara deţinută de către Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei Sebeş.
„Shimbările majore în structura costurilor necesită recalcularea tarifelor existente, creşterea acestora fiind mai mare decât evoluţia indicelui lunar al preţurilor de consum la categoria servicii, în perioada martie 2012 – decembrie 2013, care a fost de 106,42%, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică”, arată documentul.
Consilierul Nicolae Puşcă a spus că PSD nu este de acord cu majorarea „preţurilor”, pentru că ei au fost trimişi în CJ prin votul oamenilor, cărora trebuie să le facă viaţa mai uşoară. El a fost puternic contrat de către vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman (PNL), care i-a spus că această modificare de tarife, nu de preţuri, este impusă de evoluţia economiei de piaţă, iar ca să se dezvolte societatea respectivă trebuie să poată acoperi cheltuielile. „Poate aveţi dumneavoastră o soluţie miraculoasă”, l-a ironizat liderul liberal pe consilierul social-democrat. Şi consilierul PNL Dumitru Fulea a pus tunurile pe Nicolae Puşcă, afirmând că şi lui, ca de altfel tuturor, i-ar conveni să nu plătească nimic pentru transport sau utilităţi publice, dar acestea sunt regulile economiei, recomandându-i acestuia ca atunci când nu este de acord cu un proiect, să propună şi soluţii, nu doar să bage de vină. În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu majoritate zdrobitoare de voturi, consilierii judeţeni PSD fiind singurii care nu au fost de acord. Noile tarife ale Voltrans la bilete/abonamente sunt: 1 – 3 km: 4,5 lei/143 lei; 4 – 6 km: 5 lei/159 lei; 7 – 10 lei: 5,5 lei/164 lei; 11 – 15 km: 6 lei/168 lei; 16 – 20 km: 6,60 lei/172 lei; 21-25 km: 7 lei/176 lei; 26-30 km: 7,50 lei/180 lei; 31-35 km: 8 lei/183 lei; 36-40 km: 8,50 lei/186 lei; 41-45 km: 9 lei/189 lei; 46-50 km: 9,50 lei/192 lei.

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

  1. Avatar

    Simona

    03.03.2014 la 20:37

    Daca in acest articol spune clar ca intre 16-20 km o sa platesc la abonament 172 de LEI…de ce la 17 km la care ii am eu , platesc 200 LEI????

  2. Avatar

    Anonim

    03.03.2014 la 20:37

    Tarifele sunt o minciuna totala pentru 30 km se taxeaza cu 242 de lei!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Miercuri, 3 aprilie 2024: Conferinţa „Nivele tipologice și axiologice ale discursului intelectual. Despre lectura sau hermeneutica existențială”, în Aula Primăriei Municipiului Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vă invită miercuri, 3 aprilie 2024, cu începere de la ora 17.00, în „Aula” Primăriei Municipiului Sebeş, la conferinţa „Nivele tipologice și axiologice ale discursului intelectual. Despre lectura sau hermeneutica existențială”, susţinută de dr. Virgil Podoabă, profesor universitar la Catedra de Literatură comparată a Facultăţii de Litere a Universității „Transilvania” din Brașov.
Prof. univ. dr. Virgil Podoabă este scriitor, traducător și critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România. După studii primare în satul natal şi liceale la Cluj, urmează cursuri universitare între 1972 şi 1976 la Facultatea de Filologie din acelaşi oraş. Teza de doctorat cu titlul „Experiența revelatoare și tematizarea ei în literatura română contemporană” o susţine la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj în anul 2003, lucrare distinsă cu calificativul „Summa cum Laude”.
Din aprilie 1990 este redactor la revista „Vatra” din Tîrgu Mureș, iar din anul 1992 ocupă postul de lector la Catedra de Literatură comparată, a Facultăţii de Litere a Universității „Transilvania” din Brașov, urmând cursus honorum până la titlul ştiinţific de profesor universitar. Activitatea sa a fost intensă încă din perioada studenţiei când, a fost președinte al Cercului de istoria literaturii române și redactor al revistei „Echinox” (1974-1976), în care de altfel a şi debutat cu o recenzie în anul 1973 și în paginile căreia, a susținut cu cronici literare și eseuri, rubricile „Proză” și „Cronica literară”.
A făcut parte din echipa de coordonare a cenaclului „Echinox” între anii 1974-1976, a cenaclului „Silvania” din Zalău între 1976 şi 1980, şi a cenaclului „Iosif Vulcan” din Oradea între 1980 şi 1991, iar din anul 1990 şi până în prezent este redactor la revista „Vatra” din Tîrgu-Mureș. De-a lungul timpului a susţinut cu cronici literare, eseuri şi studii critice, prestigioase reviste de profil: „Familia” (1980-1990), „Vatra” (din 1990 încoace), şi a colaborat la revistele „Steaua”, „Caiete critice”, „Arca”, „Tribuna”, „Viața Românească”, „Limes”, „Calende”, „Discobolul”, „Paralela 45″ etc. A înființat și a fost redactor-șef între 1991 şi 1992 al ziarului „Gazeta de Vest” din Oradea, iar împreună cu un grup de studenți de la Facultatea de Litere din Brașov a pus bazele revistei studenţești „Erată”, pe care a şi condus-o în calitate de director între anii 1995 şi 1999.
Totodată, prof. univ. dr. Virgil Podoabă are un palmares impresionant de participări la colocvii, târguri de carte, simpozioane, lansări de carte și întâlniri cu cititorii şi a susţinut de-a lungul timpului numeroase conferințe pe teme literare și culturale, cum este cea de la Sebeş, la care vă aşteptăm cu drag!

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Doi tineri din Sebeș au fost reținuți de polițiști, după ce au furat 6 ovine dintr-o fermă de animale

sebesinfo.ro

Publicat

în

Luni, 25 martie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat doi tineri, de 18 și 27 de ani, din municipiul Sebeș, care sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Se pare că, în noaptea de 23/24 martie 2024, cei doi ar fi desfăcut gardul care împrejmuiește o fermă de animale, situată pe raza Municipiului Sebeș și ar fi sustras 6 ovine, a căror valoare a fost estimată, de către păgubit, la 4.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat parțial. Față de cei doi, cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 37 de ani din Sebeș condamnat la închisoare cu executare, reținut de polițiști și dus la Penitenciarul Aiud

sebesinfo.ro

Publicat

în

Luni, 25 martie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat și reținut un bărbat de 37 de ani, din municipiul Sebeș, care este posesorul unui mandat de executare a pedepse închisorii.

Bărbatul a fost condamnat, de Judecătoria Sebeș, la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și 7 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes